Салат Мімоза з консервами горбуші на святковий стіл
Якщо ви ще не пробували цей ніжний рибний салат, то саме час його приготувати. Головне в цій страві, вибрати хороші рибні консерви в олії. Ми пропонуємо приготувати салат з горбушею, вона в міру жирна і соковита.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Горбуша в олії – 1 банка.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Пір’я цибулі – 5-10 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву і яйця зваріть, остудіть і очистіть.
2. Головку ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте, перекладіть в миску і залийте окропом, залиште на кілька хвилин. Це потрібно, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду через сито.
3. Консервовану горбушу перемніть виделкою до стану пюре. Викладіть отриману масу на дно салатниці і розрівняйте шар. Промажте його майонезом.
4. Далі покладіть цибулю.
5. Варену картоплю натріть на крупній тертці і викласти її наступним шаром, змастіть майонезом.
6. Моркву натріть на тертці і викладіть після картоплі, також промажте шар майонезом.
7. Варені яйця розберіть на жовтки і білки. Білки натріть на тертці, жовтки подрібніть виделкою в крихту. Викладіть в салатницю шар з білків, промажте його майонезом.
8. Завершіть салат шаром з жовтка. Зелену цибулю дрібно наріжте і посипте їм салат перед подачею.
Приємного апетиту!