Салат Мімоза з рибними консервами класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Салат Мімоза з консервами горбуші на святковий стіл

Якщо ви ще не пробували цей ніжний рибний салат, то саме час його приготувати. Головне в цій страві, вибрати хороші рибні консерви в олії. Ми пропонуємо приготувати салат з горбушею, вона в міру жирна і соковита.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Горбуша в олії – 1 банка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Пір’я цибулі – 5-10 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю, моркву і яйця зваріть, остудіть і очистіть.

2. Головку ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте, перекладіть в миску і залийте окропом, залиште на кілька хвилин. Це потрібно, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду через сито.

3. Консервовану горбушу перемніть виделкою до стану пюре. Викладіть отриману масу на дно салатниці і розрівняйте шар. Промажте його майонезом.

4. Далі покладіть цибулю.

5. Варену картоплю натріть на крупній тертці і викласти її наступним шаром, змастіть майонезом.

6. Моркву натріть на тертці і викладіть після картоплі, також промажте шар майонезом.

7. Варені яйця розберіть на жовтки і білки. Білки натріть на тертці, жовтки подрібніть виделкою в крихту. Викладіть в салатницю шар з білків, промажте його майонезом.

8. Завершіть салат шаром з жовтка. Зелену цибулю дрібно наріжте і посипте їм салат перед подачею.

Приємного апетиту!