Салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – це дуже ситне і яскраве за смаком частування для вашого домашнього або святкового столу. Є багато варіантів виконання апетитною закуски. Кращі кулінарні рецепти ми зібрали для вас у нашій збірці з шести рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.
Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками
Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками – це дуже ситне і яскраве за смаком частування для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Така закуска точно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловича печінка 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 150 гр.
- Огірок солоний 150 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Промиваємо і очищаємо печінку, після відварюємо її в підсоленій воді до повної готовності. Точний час готування залежить від виду печінки. Куряча вариться близько 15 хвилин, свиняча – близько 30 хвилин, а яловича – 45-55 хвилин. Після варіння субпродукт відкидаємо на друшляк і охолодити.
- Очищаємо моркву і нарізаємо її тонкою соломкою.
- Обсмажуємо моркву на рослинному маслі близько 7-10 хвилин, постійно помішуючи.
- ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
- Викладаємо цибулю в окрему сковороду з рослинним маслом.
- Обсмажуємо овоч близько 5-7 хвилин до золотистого відтінку.
- Даємо цибулі і моркви охолонути, перекладаємо овочі в глибокий салатник. Сюди ж відправляємо відварену печінку, попередньо нарізану тонкою соломкою.
- Тонко розбираємо солоні огірки. Відправляємо їх в салатник з іншими продуктами.
- Посипаємо заготівлю сіллю, чорним меленим перцем. Доповнюємо майонезом і подрібненим часником. Ретельно все перемішуємо.
- Класичний салат Обжорка з печінкою і солоними огірками готовий. Розкладайте його по порційних тарілках і подавайте до столу!
Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою
Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою – цікава закуска для вашої вечері чи свята. Таке блюдо порадує насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 3 шт.
- Горошок консервований – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Майонез – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо курячу печінку промиваємо, очищаємо від плівок і відварюємо до повної готовності. Приблизний час приготування – 15 хвилин після кипіння. За смаком воду можна посолити і поперчити. Після готовий субпродукт остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 2. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, поділяємо його на половинки і нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 3. Очищену і промиту моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і моркву тут до м’якого стану на помірному вогні. Важливо, щоб при готуванні ріпчасту цибулю зберіг свою форму. Так він буде добре виглядати в салаті.
Крок 5. Мариновані огірки розбираємо тонкою соломкою або акуратними брусочками. Робимо це ножем, а не з допомогою терки. Так буде краще почуватися яскравий смак солоних огірків.
Крок 6. В глибокий салатник викладаємо відварну курячу печінку, обсмажені овочі і соломку маринованих огірків.
Крок 7. З консервованого горошку зливаємо всю рідину. Для зручності можна відкинути вміст банки на дрібне металеве сито. Сам інгредієнт відправляємо в глибокий салатник. Поливаємо заготівлю майонезом, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 8. Перемішуємо салат для рівномірного розподілу всіх продуктів. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити цілісність горошку.
Крок 9. Салат Обжорка з курячою печінкою, огірками та морквою готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу, прикрасивши тонкими скибочками солоного огірка і зеленим горошком.
Салат Обжорка з яловичої печінкою
Салат Обжорка з яловичої печінкою виходить неймовірно поживним і яскравим смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готовий салат можна подавати до сімейного обіду або святкового столу.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Печінка яловича – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Петрушка – 2 гілки.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу печінку промиваємо і занурюємо її в киплячу підсолену воду. За смаком можна додати ароматних спецій. Варимо продукт близько 45 хвилин до повної готовності. Після печінка витягуємо з води і повністю охолодити.
Крок 2. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю і моркву натираємо.
Крок 3. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості, постійно помішуючи.
Крок 4. Охолоджену печінку ріжемо тонкою акуратною соломкою. Викладаємо інгредієнт в тарілку.
Крок 5. На печінку викладаємо обсмажені овочі.
Крок 6. Сюди ж відправляємо тонку соломку солоних огірків.
Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо меленим коріандром. Доповнюємо подрібненою зеленню і майонезом, добре перемішуємо.
Крок 8. Салат Обжорка з яловичої печінкою готовий. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу!
Салат Обжорка зі свинячою печінкою
Основою салату «Обжорка» є в класичному варіанті м’ясної інгредієнт (відварене м’ясо або печінка) в доповненні з обсмаженими морквою і цибулею. Такий салат часто доповнюється солоним або малосоленым огірком, горошком, грибами і сухариками, а багато варіантів приготування. У цьому рецепті готуємо салат зі свинячою печінкою, яка не гірчить, як яловича. Печінка і обсмажимо цибулю, моркву додамо корейську, що зробить салат більш гострим і доповнимо салат свіжим огірком і горошком.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Печінка свиняча – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква корейська – 100 гр.
- Огірок свіжий/малосольный – 1 шт.
- Горошок зелений – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю почистіть, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.
Крок 2. Свинячу печінку очистити від плівки і залишків жовчних проток. Потім наріжте невеликими брусочками, промийте на друшляку під проточною водою, обсушіть серветкою і перекладіть в сковорідку. Смажте свинячу печінку на середньому вогні при помішуванні не більше 5-7 хвилин, щоб залишилася м’якою.
Крок 3. Обсмажену печінку по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і перемішайте.
Крок 4. Потім ці обсмажені інгредієнти остудіть, перекладіть в салатницю і додайте корейську моркву з зеленим горошком.
Крок 5. Додайте до салату нарізану брусочками огірок. До «Обжоркі» краще підходить огірок солоний або малосоленый, але можна замінити свіжим. Заправте салат майонезом.
Крок 6. Всі інгредієнти акуратно перемішайте. Приготований салат «Обжорка» зі свинячою печінкою відразу сервіруйте до столу, і наполягати його не треба. Приємного апетиту!
Обжорка з печінкою та грибами
Обжорка з печінкою та грибами – це яскраве частування, яке точно різноманітить ваше меню. Така закуска вийде дуже соковитою і поживною. Встояти неможливо! Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Печінка – 300 гр.
- Гриби печериці консервовані – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Печінка добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Для салату ви можете використовувати яловичу, свинячу або курячу печінку.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди шматочки печінки. Обсмажуємо продукт на сильному вогні пару хвилин з кожного боку. Печінка потрібно підрум’янити.
Крок 3. В цей час займемося овочами. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями або четвертинками.
Крок 4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 5. Відправляємо овочі в сковороду до печінки. Перемішуємо і смажимо до м’якості овочів. В кінці готування солимо і перчимо.
Крок 6. Обсмажену печінку з овочами прибираємо з вогню. Даємо заготівлі охолонути.
Крок 7. Мариновані печериці виймаємо з банки і ріжемо дрібними шматочками.
Крок 8. Промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кріп.
Крок 9. Солоний огірок подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати ніж або тертку.
Крок 10. У глибокій мисці з’єднуємо гриби, огірки і кріп.
Крок 11. Сюди ж відправляємо охолоджену печінку з овочами.
Крок 12. Солимо частування за смаком і заправляємо майонезом. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 13. Обжорка з печінкою та грибами готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Салат Обжорка з печінкою та квасолею
Салат Обжорка з печінкою та квасолею виходить дуже поживним і насиченим смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готовий салат можна подавати до сімейного обіду або в рамках святкового меню.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка – 0,5 кг
- Квасоля – 200 гр.
- Гриби мариновані – 150 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез/сметана для заправки.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Печінку попередньо промиваємо під водою і очищаємо від плівок. Можна використовувати свинячий, яловичий або курячий субпродукт.
Крок 2. Квасолю необхідно замочити у воді. Щоб заощадити час, зробіть це заздалегідь. Можете залишити інгредієнт у тарілці з водою на ніч.
Крок 3. Далі підготовлену квасолю необхідно відварити до повної готовності.
Крок 4. Також відварюємо до готовності промиту печінку. Час варіння залежить від самого продукту. Найдовше вариться яловича – близько 50 хвилин.
Крок 5. Дістаємо печінка з води, остуджуємо і після нарізаємо невеликими брусочками.
Крок 6. Відміряємо потрібну кількість маринованих грибів. Відокремлюємо їх від маринаду і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо гриби дрібні, то їх можна надіслати в салат цілком.
Крок 7. Дрібними кубиками ріжемо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
Крок 8. Очищену і промиту моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.
Крок 9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди ріпчасту цибулю і готуємо його до м’якості на помірному вогні. Стежте, щоб продукт не підгорів.
Крок 10. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо овочі і продовжуємо готувати їх до м’якості моркви. Періодично помішуємо лопаткою.
Крок 11. Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник: печінку, варену квасолю, мариновані гриби і обсмажені овочі. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем за смаком.
Крок 12. Дрібними кубиками або тонкою соломкою нарізаємо солоний огірок. Кладемо його в загальну миску.
Крок 13. Заправляємо частування майонезом і гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 14. Салат Обжорка з печінкою та квасолею готовий. Викладайте на сервірувальну тарілку і подавайте до столу. Можна прикрасити гілочкою свіжої ароматною зелені!