Салат Цезар з креветками – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Салат Цезар з креветками, куркою і помідорами

Дуже ситний і смачний салат, який відмінно підійде для сімейного вечері або святкового обіду.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 200 г
  • Салат Ромен – 1 пучок
  • Креветки неочищені– 330 р.
  • Пшеничний хліб (батон) – 150 р.
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сир пармезан – 150 р.
  • Яйця – 2 шт.
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Салат розділити на листя і вимийте кожен під проточною прохолодною водою. Порвіть листя руками і покладіть в глибоку миску.

2. Хліб наріжте кубиками, покладіть у гарячу сковорідку до смаженій на олії продавленному часнику і обсмажте на 2 ст. л. олії до рум’яного кольору, постійно перемішуючи для рівномірної прожарювання.

3. Для соусу гірчицю і мед покласти в окрему миску, видавіть 1 зубчик часнику і розбийте 2 яйця, додайте сік лимона. Перемішайте блендером, повільно додайте 1 ч. л. оливкової олії і знову збийте.

4. Куряче філе розрізати уздовж на дуже тонкі смужки і обсмажте на маслі з часником до золотої скоринки.

5. Креветки зваріть в підсоленій воді, остудіть і приступайте до очищення.

6. До листя салату додайте дрібно порізане куряче філе, креветки, помідори черрі, все перемішайте і заправте соусом і присипте пармезаном. Посипте Сухарями перед самою подачею, щоб вони не стали м’якими.

Бон апетитний вигляд!