Простий рецепт Цезаря з пекінською капустою і куркою
В цьому рецепті вам пропонується приготувати цей ефектний і смачний салат на основі соковитою пекінської капусти. Куряче філе і білий хліб для нього обсмажуються на сухій сковороді без додавання масла. Салат заправляється соусом на основі майонезу.
Склад:
- Філе курки – 200 г
- Пекінська капуста – 150 р.
- Багет або батон – 5 скибочок.
- Твердий сир тертий – 4 ст. л.
- Помідори черрі – 7 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Лимон – ½ шт.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сіль, перець, італійські трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, складіть у тарілку, посипте по своєму смаку сіллю, перцем і додайте соєвий соус. Шматочки м’яса перемішайте і залиште на 15 хвилин для маринування.
2. Потім обсмажте їх до рум’яного кольору на сухій сковорідці. При обсмажуванні шматочки обов’язково перемішуйте. Обсмажене м’ясо перекладіть окрему тарілку.
3. Скибочки батона поріжте невеликими кубиками і обсмажте їх на сухій сковорідці до легкого хрусткого стану.
4. Пекінську капусту промийте, обсушіть серветкою і наріжте у вигляді великих квадратів. Капусту викладіть на блюдо для салату.
5. Помідори промийте, розріжте на половинки і укладіть на блюдо поверх капусти.
6. Потім перекладіть на блюдо приготовані з батона сухарики і обсмажені шматочки курячого філе.
7. Для приготування соусу для заправки салату в піалу покладіть вказану кількість майонезу. Додайте сік половинки лимона, подрібнений часник і по своєму смаку сіль і чорний перець. Все добре перемішайте.
8. Потім налийте соус дві ложки води, покладіть 2 столові ложки натертого твердого сиру і ще раз перемішайте.
9. Додайте в соус дві ложки оливкової олії, дрібку італійських трав, перемішайте і спробуйте на смак.
10. Отриманим соусом полийте салат на блюдо і посипте зверху дрібно натертим сиром.
11. Салат можна подавати до столу. Перемішайте його тільки перед їжею.
Приємного апетиту!