Салат з баклажанами – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з баклажанів по-корейськи

Салат з баклажанів по-корейськи простий у виконанні, але зі своїми невеликими нюансами. Рецепт швидкий, але готової закуски потрібно настоятися, щоб як слід просочитися спеціями і промаринуватися. Пікантна закуска порадує цінителів східної кухні. При бажанні кількість спецій можна відрегулювати, спираючись на власний смак.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.
  • Коріандр – 0,5-1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 3-6 зубчиків.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Винний оцет – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. «Синенькі» промиваємо водою під краном, обрізаємо плодоніжку. Ріжемо брусками і складаємо в контейнер. Присипаємо сіллю, щоб прибрати гіркоту. Через час зливаємо виділилася рідина і промиваємо в проточній воді. Прибираємо вологу серветками. Молоді плоди не потребують попередньої обробки.

Крок 2. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію і смажимо підготовлені «синенькі» до готовності.

Крок 3. Промитий солодкий перець очищаємо від насіння і перегородок. Для краси беремо перець різного кольору. Ріжемо довгими смужками.

Крок 4. З морквини знімаємо шкірку (для зручності беремо економку) і нарізаємо соломкою або трьом на «корейської» тертці.

Крок 5. Очищаємо часник, промиваємо і подрібнюємо ножем (тремо на тертці або пропускаємо через землянку).

Крок 6. Промиту петрушку теж подрібнюємо. Якщо подобається інша зелень, замінюємо.

Крок 7. На сухій сковороді підрум’янюємо кунжутне насіння.

Крок 8. Перетираємо коріандр. Спеції використовуємо за смаком, за бажанням додаємо інші прянощі.

Крок 9. У салатнику об’єднуємо підготовлені інгредієнти. Присмачую винним оцтом і цукровим піском. Розмішуємо і ставимо на ніч у холодильну камеру. Вранці дістаємо і можна їсти. Приємного апетиту!