Салат з консервованим тунцем і яйцем – 10 рецептів з огірком, сиром, кукурудзою з покроковими фото

Салат з консервованим тунцем, яйцем і морською капустою

Консервований тунець – дуже корисний і багатофункціональний продукт, з якого готують безліч страв. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт неймовірно корисного і смачного салатику з риби, морської капусти і перепелиних яєць.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець консервований (в олії) – 1 банку.
  • Огірки – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • морська Капуста – 100 гр.
  • Яйця перепелині – 5 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і власного зручності, викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

Крок 2. Акуратно піднімаємо баночку тунця і відкидаємо рибу на друшляк або сито, дозволяючи стекти надлишків олії (під сито підставляємо глибоку ємність, що виділився маслом надалі, заправимо салат).

Крок 3. Морську капусту злегка віджимаємо.

Крок 4. Огірок нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 5. 2/3 частини солодкого перцю подрібнюємо аналогічно огірку (частина нагоді для декору).

Крок 6. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.

Крок 7. Від пучка кропу відкладаємо дві гілочки для прикраси, а решту зелень кришимо.

Крок 8. 5 перепелиних яєць відварюємо до готовності в підсоленій воді і охолодити.

Крок 9. З варених яєць знімаємо шкаралупу і розрізаємо на дві рівні частини.

Крок 10. Тунець нарізаємо дрібними шматочками або розтираємо за допомогою виделки.

Крок 11. Всі подрібнені компоненти (крім яєць) з’єднуємо в глибокому салатнику, заправляємо рибним олією, солимо і перчимо – перемішуємо.

Крок 12. З решти шматочка перцю вирізаємо акуратні сердечка для прикраси – кладемо по центру салату, хаотично розкладаємо половинки яєць.

Крок 13. По боках укладаємо гілочки кропу і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!