Салат з креветками і ананасами – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Простий і смачний салат з креветками, куркою і ананасами

Швидкий і неймовірно смачний салат з таких цікавих компонентів, які ви, напевно, не пробували раніше разом: ніжне куряче м’ясо, варені креветки і один з самих екзотичних фруктів в солодкому сиропі – консервований ананас. Готовий салат виглядає дуже ефектно і яскраво, тому його можна подавати і до святкового столу.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Креветки варені (очищені) – ½ склянки
  • Ананас консервований (шматочки) – 1 склянка
  • Мандарини – 2 шт.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сир – 80 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і обмазуємо з усіх боків сіллю, чорним меленим перцем і часником, пропущеним через прес. Обертаємо курку фольгою й запікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Після закінчення часу, виймаємо грудку і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Розкриваємо банку з ананасами, зливаємо сироп, а шматочки пересипаємо в салатник.

Крок 3. Мандарини очистити від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо тонку білу плівку. М’якоть ріжемо невеликими шматочками і засипаємо до ананасам.

Крок 4. Далі в салат відправляємо очищені і відварені заздалегідь морепродукти. У разі, якщо ви використовуєте не салатні креветки, а великі – подрібнюємо.

Крок 5. Прямо в тарілку з підготовленими компонентами натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 6. Пучок петрушки обполіскуємо водою, стряхиваем надлишки рідини і дрібно рубаємо – пересипаємо в тарілку.

Крок 7. Охолоджену курку розбираємо по волокнах або ріжемо кубиками – відправляємо слідом за молюсками.

Крок 8. Заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу спецій і соусу.

Крок 9. За бажанням, сервіруємо листям зеленого салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!