Простий і смачний салат з креветками, куркою і ананасами
Швидкий і неймовірно смачний салат з таких цікавих компонентів, які ви, напевно, не пробували раніше разом: ніжне куряче м’ясо, варені креветки і один з самих екзотичних фруктів в солодкому сиропі – консервований ананас. Готовий салат виглядає дуже ефектно і яскраво, тому його можна подавати і до святкового столу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Грудка куряча – 300 гр.
- Креветки варені (очищені) – ½ склянки
- Ананас консервований (шматочки) – 1 склянка
- Мандарини – 2 шт.
- Майонез – 4-5 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сир – 80 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і обмазуємо з усіх боків сіллю, чорним меленим перцем і часником, пропущеним через прес. Обертаємо курку фольгою й запікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Після закінчення часу, виймаємо грудку і даємо трохи часу охолонути.
Крок 2. Розкриваємо банку з ананасами, зливаємо сироп, а шматочки пересипаємо в салатник.
Крок 3. Мандарини очистити від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо тонку білу плівку. М’якоть ріжемо невеликими шматочками і засипаємо до ананасам.
Крок 4. Далі в салат відправляємо очищені і відварені заздалегідь морепродукти. У разі, якщо ви використовуєте не салатні креветки, а великі – подрібнюємо.
Крок 5. Прямо в тарілку з підготовленими компонентами натираємо сир на дрібній тертці.
Крок 6. Пучок петрушки обполіскуємо водою, стряхиваем надлишки рідини і дрібно рубаємо – пересипаємо в тарілку.
Крок 7. Охолоджену курку розбираємо по волокнах або ріжемо кубиками – відправляємо слідом за молюсками.
Крок 8. Заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу спецій і соусу.
Крок 9. За бажанням, сервіруємо листям зеленого салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!