Салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і грибами
Для багатьох поціновувачів смачних страв поєднання ананасів і курки не зовсім звичне. З часом, салат з цих та інших доповнюють їх інгредієнтів, став дуже популярним. Тепер ви можете часто бачити його серед закусок на святковому столі.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Філе куряче (грудка) – 200 гр.
- Ананаси консервовані – 1 б. (200 гр.)
- Кукурудза консервована – 1 б. (200 гр.)
- Сир – 100 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату. Очищаємо цибулину і зубчик часнику. Відкладаємо вбік. Перебираємо печериці: видаляємо всі дефекти і ретельно вимиваємо гриби проточною водою. Відкорковуємо спочатку банку з ананасами, а потім з кукурудзою. Зливаємо рідину з обох ємностей з різних чашках. Перекладаємо ананаси в одну піалу, а кукурудзу – в іншу. Вимиваємо куряче філе і обтираем його паперовим рушником.
Крок 2. Ставимо на плиту каструлю з водою (у ній ми будемо варити філе). Солимо рідина по смаку, чекаємо, поки закипить. Потім опускаємо в киплячу воду куряче м’ясо і проварюємо його 15 хвилин. Такий спосіб варіння філе дозволяє йому стати більш соковитим.
Крок 3. Беремо очищену головку цибулі і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо вимиті і обсохлі печериці тонкими пластинами.
Крок 4. Сир натираємо на крупній тертці (використовуємо голландський, однак за бажанням його можна замінити будь-яким іншим твердим сиром).
Крок 5. На плиті розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо в ємність цибулю і обсмажуємо до золотистого відтінку. На цей етап нам знадобиться 3-4 хвилини. Тепер додаємо до цибулі печериці, перемішуємо інгредієнти і тушкуємо їх разом 5 хвилин. Солимо продукти в процесі обсмажування.
Крок 6. Коли куряче філе охолоне, нарізаємо його кубиками середнього розміру. Викладаємо інгредієнти – куряче м’ясо, кукурудзу, ананаси (нарізаємо кубиками), суміш цибулі і грибів, сир – у загальний салатник. Потім додаємо до продуктів часник, подрібнений через землянку, і заправляємо салат соусом. Перемішуємо страву.
Крок 7. При подачі на стіл розкладіть салат по піалах і прикрасьте його гілочкою вимитої петрушки. За бажанням можна використовувати іншу зелень.
Приємного апетиту!