Смачний салат з копченою куркою і пекінською капустою
Копчена курка в тандемі з пекінською капустою буде смачним і апетитним доповненням, як на домашньому, так і святкового столу. У цьому рецепті додамо до салату яйця і свіжий огірок. Заправити салат олією з лимонним соком. Кунжутне насіння для посипання можете замінити по своєму смаку часниковими грінками. Готується салат тільки перед подачею до столу, так як овочі дають сік.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Курячий окіст копчений – 1 шт.
- капуста Пекінська (листя) -8 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для заправки.
Процес приготування:
1. Відразу підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цього салату.
2. Від качана пекінської капусти віднімаємо вісім листя, не видаляючи у них щільні підстави, так як вони містять багато вітамінів. Промиваємо листя холодною водою і серветкою видаляємо всю вологу. Потім листя шаткуємо соломкою.
3. Огірок промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкими чверть кільцями.
4. У копченого стегенця видаляємо шкіру і виділяємо кісточку. Потім м’ясо також нарізаємо тонкою соломкою. Овочеву і м’ясну нарізку перекладаємо в глибоку салатницю.
5. Відварені круто і охолоджені яйця акуратно розрізаємо на 8 поздовжніх шматочків.
6. Промитий і обсушенный пучок кінзи дрібно шаткуємо і додаємо в салатницю.
7. Потім салат по своєму смаку посипаємо сіллю, наливаємо рослинне масло, змішане з соком лимона, і ложкою акуратно перемішуємо. Розкладаємо салат з порційним сервировочным тарілках і поверх його в кожну тарілку кладемо шматочки яєць. Салат посипаємо заздалегідь обсмаженим кунжутом або сухариками. Готову страву відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!