Салат з печерицями — дуже смачна закуска, яку можна приготувати як святковий стіл, так і в звичайний будній день. Печериці — смачні і корисні гриби, які часто використовуються у кулінарній справі. Пропонуємо приготувати з нього апетитні і яскраві салати для вашого домашнього столу. Скористайтеся підбіркою з 10-і покрокових рецептів з фотографіями і докладним описом процесу.
Салат зі смаженими печерицями та куркою
Поживний і неймовірно смачний салат виходить зі смажених печериць і курячого м’яса. Яскраве частування легко приготувати в домашніх умовах. Подавайте закуску до обіду або вечері.
Інгредієнти на
2 порц.
- Печериці свіжі 60 гр.
- Куряче філе 100 гр.
- Капуста пекінська 100 гр.
- Помідори 1 шт.
- Оливки 25 гр.
- Бекон 30 гр.
- Соус гірчичний 60 гр.
- Білий хліб 50 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Паприка 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з печерицями? Пекінську капусту дрібно шаткуємо і кладемо в глибоку миску.
- Шматочки курячого філе обсмажуємо в олії до рум’янцю.
- Також чинимо і з печерицями.
- Викладаємо продукти до капусти. Сюди ж відправляємо половинки оливок.
- Кладемо в загальну масу і обсмажений бекон.
- Білий хліб ділимо на невеликі шматочки. Смажимо їх, посипати паприкою.
- Салат доповнюємо шматочками помідорів. Солимо, перчимо, поливаємо соусом і гірчичним розмішуємо.
- Ділимо частування на порції і подаємо до столу разом з сухариками.
Як приготувати салат з консервованими печерицями і куркою?
Соковитий домашній салат виходить з консервованих печериць і ніжного курячого м’яса. Відмінне рішення для вашої вечері чи святкового столу. Оцініть простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гриби печериці консервовані – 70 гр.
- Філе куряче – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Помідор – 0,5 шт.
- Огірок – 0,5 шт.
- Сир напівтвердий – 60 гр.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо куряче філе, остуджуємо його, дрібно нарізаємо і кладемо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо кубики помідора і огірка.
Крок 2. Доповнюємо продукти подрібненою зеленою цибулею і консервованими печерицями.
Крок 3. Приєднуємо нарізане варене яйце і тертий сир.
Крок 4. Солимо і перчимо заготівлю, заправляємо майонезом.
Крок 5. Розмішуємо страву.
Крок 6. Смачний домашній салат з консервованих грибів та курки готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!
Салат «Грибна поляна» з печерицями — класичний рецепт
Яскраву закуску для святкового столу можна приготувати з печериць. Беріть на замітку простий покроковий рецепт салату «Грибна поляна». Таке блюдо приємно здивує своїм виглядом і смаком.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гриби печериці мариновані – 100 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Майонез – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо салат з допомогою сервіровки кільця. Першим шаром кладемо гриби капелюшками вниз.
Крок 2. Посипаємо продукт подрібненим кропом.Крок 3. Відварене куряче філе охолодити і дрібно нарізаємо.
Крок 4. Кладемо курку наступним шаром і промазуємо майонезом.
Крок 5. Натираємо відварену моркву і кладемо її в салат.
Крок 6. Відварені яйця також подрібнюємо.Крок 7. Кладемо яйця на моркву. Слідом йде подрібнений огірок. Обмазуємо майонезом.
Крок 8. Останнім шаром укладаємо терту варену картоплю. Ставимо форму в холодильник на 2 години.
Крок 9. Через деякий час частування акуратно перевертаємо і звільняємо від кільця. «Грибна поляна» готова!
Листковий салат з печерицями, куркою, сиром і яйцем
Смачний листковий салат – прикраса будь-якого столу. Пропонуємо вам приготувати яскраву закуску з печериць, курки, яєць і сиру. Порадуйте своїх близьких і гостей поживною стравою.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 180 мл
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю натираємо на тертці.Крок 2. Подрібнюємо печериці і обсмажуємо їх на рослинній олії до рум’янцю.
Крок 3. Відварюємо куряче філе і нарізаємо його дрібними шматочками.
Крок 4. Відварені яйця пропускаємо через тертку.
Крок 5. Також чинимо і з сиром.Крок 6. Починаємо формувати листковий салат, обмазуючи кожен шар майонезом. Спочатку йде картоплю, потім гриби, куряче філе, яйця і сир.
Крок 7. Ставимо салат в холодильник і після подаємо до столу. Готово!
Салат з печерицями, копченою куркою, помідорами та сиром
Соковитий домашній салат з грибів та копченої курки виходить завдяки додаванню помідорів і сиру. Подавайте таке частування до домашнього або святкового столу. Ваші гості залишаться задоволені!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Грудка куряча копчена – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Копчену грудку ріжемо тонкими пластинками. Кладемо їх першим шаром в тарілку і обмазуємо майонезом.
Крок 2. Тонко ріжемо гриби, обсмажуємо на олії до рум’янцю і викладаємо на копчену курку. Поливаємо майонезом.Крок 3. Подрібнюємо помідори. Це буде наступний шар. Обмазуємо його залишилися майонезом.
Крок 4. Посипаємо заготівлю тертим сиром і ставимо в холодильник.
Крок 5. Яскравий домашній салат з печерицями готовий, можна пробувати!
Швидкий і простий салат з печерицями, сиром і шинкою
Поживна закуска для вашого домашнього меню — грибний салат з шинкою і сиром. Готують страву з апетитних печериць. Беріть на замітку простий покроковий рецепт.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Гриби печериці – 220 гр.
- Шинка – 220 гр.
- Сир твердий – 160 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – для прикраси.
- Майонез – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і дрібно нарізаємо печериці. Обсмажуємо в олії разом з подрібненою цибулею. Готуємо до яскравого рум’янцю.Крок 2. Дрібно розбираємо шматок шинки.
Крок 3. На дрібній тертці натираємо сир.
Крок 4. Пропускаємо Через прес зубчик часнику.
Крок 5. Всі інгредієнти з’єднуємо один з одним. Солимо їх, перчимо, заправляємо майонезом і розмішуємо. Прикрашаємо салат свіжої петрушкою і подаємо до столу!
Салат з печерицями, куркою, ананасом та сиром
Шукайте рецепт ситної закуски, яка приємно здивує ваших гостей? Скористайтеся рецептом смачного салату з печериць, курки, сиру і соковитого ананаса. Гості оцінять!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Ананас консервований – 1 банка.
- Сир твердий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізані печериці обсмажуємо з подрібненою цибулею до яскравого рум’янцю.
Крок 2. Дрібно ріжемо відварені яйця і відварене куряче філе.
Крок 3. Натираємо на крупній тертці сир. Кладемо всі продукти в загальну миску.
Крок 4. Доповнюємо їх кубиками консервованого ананаса.
Крок 5. Для заправки змішуємо майонез з продавленными зубчиками часнику.
Крок 6. Поливаємо частування соусом, розмішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу!
Покроковий рецепт приготування салату з печерицями та кукурудзою
Простий і неймовірно смачний салат для вашого домашнього столу можна приготувати з печериць і консервованої кукурудзи. Яскраве страва підходить також і для святкового меню.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 5 ст. л.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Морква свіжа – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Майонез – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.
Крок 2.Обсмажуємо гриби близько 4 хвилин. Солимо і перчимо.Крок 3. Перемішуємо і продовжуємо смажити до золотистої скоринки.
Крок 4. Заздалегідь відварені яйця дрібно нарізаємо і кладемо в глибоку миску. Також чинимо і з маринованим огірком.
Крок 5. Доповнюємо продукти кукурудзою і тертою морквою.
Крок 6. Сюди ж кладемо гриби і подрібнений часник.Крок 7. Доповнюємо продукти петрушкою і майонезом.
Крок 8. Солимо за смаком і розмішуємо.
Крок 9. Апетитний салат готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!
Смачний салат з печерицями та маринованими огірками
Оригінальна ідея для святкового меню — салат з маринованими огірками і печерицями. Частування вийде соковитим, смачним і неймовірно поживним. Спробуйте!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 500 гр.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Зелень – для прикраси.
Для заправки:
- Майонез – 100 мл
- Кефір – 100 мл
- Спеції – за смаком.
- Часник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти.Крок 2. Подрібнюємо цибулю з грибами, моркву натираємо на тертці.
Крок 3. Обсмажуємо печериці в олії до готовності. Окремо підсмажуємо цибулю з морквою.
Крок 4. Куряче філе відварюємо з лавровими листками і сіллю, дрібно нарізаємо. Солоні огірки ріжемо кубиками.
Крок 5. Для заправки змішуємо кефір з майонезом, спеціями і подрібненим часником.Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені компоненти в глибокій мисці.
Крок 7. Доповнюємо заправкою і перемішуємо.
Крок 8. Соковитий салат з грибами і солоними огірками готовий. Подавайте його до столу, прикрасивши зеленню.
Салат зі смаженими печерицями та корейською морквою
Соковитий і смачний салат в домашніх умовах можна приготувати з печериць і корейської моркви. Така закуска яскраво доповнить обідній або святковий стіл. Спробуйте!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Моркву-по корейськи – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими шматочками.Крок 2. Обсмажуємо гриби в олії разом з подрібненою цибулею.
Крок 3. З’єднуємо обжарку з корейською морквою в глибокій мисці. Моркву можна розрізати.
Крок 4. Сюди ж відправляємо заздалегідь відварне і подрібнене куряче філе. Солимо заготівлю і поливаємо майонезом.
Крок 5. Розмішуємо апетитний салат, охолоджуємо його, ділимо на порції і подаємо до столу!