Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні дріжджові шаньги зі сметаною

Немає нічого смачнішого, ніж домашня випічка, приготовлена своїми руками з особливою любов’ю і турботою. Шаньга зі сметаною начинкою – це класика кулінарного мистецтва, яка нікого не залишить байдужим.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 260 гр.
  • Кефір/кисле молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Дріжджі пресовані – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Сметана 15% — 150 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Для змазування:

  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо опару: в теплому кефірі або кисляку розчиняємо дріжджі з додаванням цукрового піску і солі.

Крок 2. Засипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Крок 3. Перед закінченням замісу підливаємо рослинне масло і знову перемішуємо до з’єднання тіста і масла.

Крок 4. Масу присипаємо борошном і перекладаємо у велику ємність, прибираємо в тепле місце на дві години. Рекомендується зробити одну-дві обминки.

Крок 5. Піднялося тісто розгортаємо в пласт середньої товщини.

Крок 6. Перекладаємо корж на деко, промазанный олією і залишаємо для вистоювання на 10-15 хвилин.

Крок 7. Займемося начинкою. В окремому посуді перетираємо цукровий пісок з маслом.

Крок 8. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.

Крок 9. Підсипаємо борошно і вимішуємо до тягучою консистенції.

Крок 10. Пласт тіста злегка придавлюємо в жароміцної посуді і щедро змащуємо в’язкої начинкою. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 11. Готову випічку змащуємо шматочком вершкового масла і залишаємо ще на 15 хвилин під рушником. Після закінчення часу нарізаємо шаньгу на порційні шматочки і подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!