Пишні дріжджові шаньги зі сметаною
Немає нічого смачнішого, ніж домашня випічка, приготовлена своїми руками з особливою любов’ю і турботою. Шаньга зі сметаною начинкою – це класика кулінарного мистецтва, яка нікого не залишить байдужим.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 260 гр.
- Кефір/кисле молоко – 200 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Дріжджі пресовані – 10 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
Для начинки:
- Сметана 15% — 150 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Для змазування:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо опару: в теплому кефірі або кисляку розчиняємо дріжджі з додаванням цукрового піску і солі.
Крок 2. Засипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
Крок 3. Перед закінченням замісу підливаємо рослинне масло і знову перемішуємо до з’єднання тіста і масла.
Крок 4. Масу присипаємо борошном і перекладаємо у велику ємність, прибираємо в тепле місце на дві години. Рекомендується зробити одну-дві обминки.
Крок 5. Піднялося тісто розгортаємо в пласт середньої товщини.
Крок 6. Перекладаємо корж на деко, промазанный олією і залишаємо для вистоювання на 10-15 хвилин.
Крок 7. Займемося начинкою. В окремому посуді перетираємо цукровий пісок з маслом.
Крок 8. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.
Крок 9. Підсипаємо борошно і вимішуємо до тягучою консистенції.
Крок 10. Пласт тіста злегка придавлюємо в жароміцної посуді і щедро змащуємо в’язкої начинкою. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 11. Готову випічку змащуємо шматочком вершкового масла і залишаємо ще на 15 хвилин під рушником. Після закінчення часу нарізаємо шаньгу на порційні шматочки і подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!