Шаньги з прісного тіста в домашніх умовах
Приготуємо традиційну шаньгу, але не з дріжджового тіста, якому потрібно, як мінімум кілька годин підніматися, а з здобного, прісного. Таке ласощі готується з класичної начинкою з картопляного пюре і запікається в духовій шафі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Сметана – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – ¼ ч. л.
- Цукор-пісок – ¼ ч. л.
Для начинки:
- Картопля – 500 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко – 125 мл
- Сіль – за смаком.
Для змазування:
- Сметана – ¼ склянки
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді з високими бортами змішуємо розтоплене вершкове масло, цукровий пісок, сіль, сметану і яйця.
Крок 2. Засипаємо половину борошна і гарненько перемішуємо вінчиком.
Крок 3. У решту борошна підсипаємо соду і розмішуємо два сухих компонентів.
Крок 4. Вводимо суху суміш до сметано-вершкову масу і замішуємо тісто. У разі, якщо консистенція дуже м’яка і все липне до рук – підсипаємо ще трохи борошна.
Крок 5. Скачуємо тісто в ковбаску і розрізаємо на сегменти, кожну частину розгортаємо в коржик.
Крок 6. Поверх «млинця» викладаємо начинку: попередньо відварюємо картоплю і за допомогою заглибного блендера або товкачика доводимо до консистенції пюре з додаванням вершкового масла, молока і солі за вашим смаком.
Крок 7. Вологими пальцями защипуємо бортики, формуючи рельєф.
Крок 8. Для змащування верхівок шангі готуємо таку суміш: сметану і яйце гарненько перемішуємо.
Крок 9. Отриманою масою змащуємо заготовки.
Крок 10. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 230 градусів. Приємного апетиту!