Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Шаньги з прісного тіста в домашніх умовах

Приготуємо традиційну шаньгу, але не з дріжджового тіста, якому потрібно, як мінімум кілька годин підніматися, а з здобного, прісного. Таке ласощі готується з класичної начинкою з картопляного пюре і запікається в духовій шафі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сметана – 90 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок – ¼ ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 125 мл
  • Сіль – за смаком.

Для змазування:

  • Сметана – ¼ склянки
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У посуді з високими бортами змішуємо розтоплене вершкове масло, цукровий пісок, сіль, сметану і яйця.

Крок 2. Засипаємо половину борошна і гарненько перемішуємо вінчиком.

Крок 3. У решту борошна підсипаємо соду і розмішуємо два сухих компонентів.

Крок 4. Вводимо суху суміш до сметано-вершкову масу і замішуємо тісто. У разі, якщо консистенція дуже м’яка і все липне до рук – підсипаємо ще трохи борошна.

Крок 5. Скачуємо тісто в ковбаску і розрізаємо на сегменти, кожну частину розгортаємо в коржик.

Крок 6. Поверх «млинця» викладаємо начинку: попередньо відварюємо картоплю і за допомогою заглибного блендера або товкачика доводимо до консистенції пюре з додаванням вершкового масла, молока і солі за вашим смаком.

Крок 7. Вологими пальцями защипуємо бортики, формуючи рельєф.

Крок 8. Для змащування верхівок шангі готуємо таку суміш: сметану і яйце гарненько перемішуємо.

Крок 9. Отриманою масою змащуємо заготовки.

Крок 10. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 230 градусів. Приємного апетиту!