З таких простих інгредієнтів, як борошно, яйця і сметана можна з легкістю приготувати в домашніх умовах ніжний і повітряний пиріг — шарлотку з яблуками. Саме завдяки сметані, випічка виходить дуже приємною текстурою і буквально тане в роті.
Класична шарлотка з яблуками на сметані
Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки чому, шарлотка виходить дуже ніжною і не нудотно, навіть, якщо яблука використовуються солодкі.
Інгредієнти на
8 порц.
- Яблука 4 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно 1.5 склянки
- Сода харчова ½ ч. л. гашене
- Сметана 250 мл
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати класичну шарлотку з яблуками в сметані духовці? Для того щоб приготувати тісто, в глибоку ємність розбиваємо три яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо вінчиком або міксером.
- В ту ж посуд кладемо сметану і знову перемішуємо.
- Також додаємо ½ чайної ложки соди, погашеної оцтом – заважаємо.
- Далі в яєчну масу засипаємо просіяне і насичену киснем борошно.
- Замішуємо в’язке і рідкувате тісто.
- Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо довільними шматочками або часточками – викладаємо на дно форми для запікання половину фруктів, попередньо змащених шматочком вершкового масла.
- Яблучні дольки заливаємо половиною тіста, знову викладаємо фрукти і «закриваємо» залишками яєчно-борошняної суміші – формуємо два шари.
- Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Перекладаємо пиріг на велику плоску тарілку і даємо 10-15 хвилин охолонути.
- Розрізаємо шарлотку на шматочки, заварюємо ароматний кави і насолоджуємося.
Приємного апетиту!
Пишна шарлотка з яблуками на сметані з розпушувачем
Для того щоб порадувати своїх близьких людей – досить найпростіших інгредієнтів, таких як сметана, борошно, яблука і трохи вільного часу. В результаті ми отримаємо класичну шарлотку на основі ніжного бісквітного тіста.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яблука – 3 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- цукрова Пудра – за смаком
Процес приготування:
1. Для начинки нам потрібні яблука: промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими слайсами.
2. Для приготування тіста змішуємо цукор з яйцями і гарненько збиваємо міксером до утворення легкої білої піни.
3. Наступним етапом додаємо сметану (відсоток жирності не важливий, але чим він вище, тим смачніше).
4. З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і засипаємо до яєчно-цукрової маси – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
5. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом для того, щоб в процесі запікання пиріг не пригоріла і не прилип.
6. ½ Частина фруктових слайсів викладаємо на дно форми, заливаємо тістом і знову кладемо яблука для прикраси. Випікаємо 40 хвилин при температурі не більш ніж 180 градусів.
7. Після закінчення часу десерт акуратно виймаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою для краси. Приємного апетиту!
Шарлотка на сметані з сиром і яблуками
Приготуємо лише одного разу яблучну шарлотку з додаванням сиру – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. У цьому немає ніяких сумнівів, так як на приготування такого пирога потрібно 15 хвилин і найдоступніші і бюджетні продукти, які практично завжди знайдуться в холодильнику.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Яблука – 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо тісто. У глибокій ємності змішуємо яйця з цукром і перебиваємо міксером до появи пінки.
2. В окремій піалі змішуємо сир зі сметаною і гарненько перемішуємо до однорідності. Отриману масу додаємо до яєць з цукровим піском і знову перемішуємо. Розпушувач змішуємо з просіяного і насиченою киснем борошном.
3. Невеликими порціями вводимо борошно в сирну масу і перебиваємо до однорідності.
4. Яблука обполіскуємо під струменем води, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо часточками.
5. Форму для запікання промазуємо маслом, заливаємо бісквітне тісто і красиво викладаємо фруктові слайсы. Готуємо в духовій шафі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Ароматний і пишний пиріг подаємо до столу злегка остигнув. Приємного апетиту!
Повітряна яблучна шарлотка на сметані з корицею
Швидкий, смачний і універсальний пиріг – шарлотка на бисквитном тесті з соковитими яблуками запечений у духовій шафі. Цей пишний фруктовий десерт скрасить будь-чаювання та святковий стіл.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Масло вершкове – 15 гр.
- Крупа манна – 110 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яблука – 6 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сметана – 200-250 гр.
Процес приготування:
1. Заздалегідь готуємо форму для запікання: щедро промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо однієї жменею манної крупи – прибираємо в холодильник на час приготування тіста.
2. Для начинки з одного лимона знімаємо цедру, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік.
3. Очищені яблука без насіннєвої коробочки нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру – з’єднуємо з соком лимона і викладаємо в злегка охолоджену форму, яку після необхідно повернути у прохолодне місце.
4. Займемося тестом. У глибокій тарілці з’єднуємо цедру, манку, збиті яйця з цукровим піском, мелену корицю та імбир, сметану, борошно, просіяне з розпушувачем і зовсім трохи солі. Всі перераховані продукти ретельно перемішуємо за допомогою міксера до утворення легкої білої піни і однорідності.
5. Отриману яєчно-борошняну суміш заливаємо зверху фруктових часточок і відправляємо в духовку при температурі 200 градусів на 40 хвилин.
6. Ароматну шарлотку подаємо до столу злегка остигнула і нарізаною порційними шматками. Приємного апетиту!
Шарлотка з яблуками на сметані і вершковим маслом в духовці
Немає нічого смачнішого, ніж кисло-солодка фруктова начинка у поєднанні з пишним бісквітним тістом, приготованим, на основі сметани, а входить в список інгредієнтів вершкове масло, «дарує» готової шарлотці з яблуками дуже ніжне післясмак.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Борошно – 1 склянка
- Сухарі панірувальні/крупа манна — 15 гр.
Процес приготування:
1. Для того щоб готовий пиріг не пригорів – форму для запікання необхідно підготувати наступним чином: промазуємо дно і борти маслом (близько 20 грам) і зверху присипаємо панірувальними сухарями чи манкою.
2. Фрукти очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і подрібнюємо довільним чином. Яблучні кубики викладаємо на дно форми.
3. Займемося тестом. В окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок – перемішуємо і після кладемо сметану і 100 грам розтопленого вершкового масла. Всі компоненти ретельно перебиваємо до утворення піни міксером або віночком.
4. Наступним етапом засипаємо суху суміш з просіяного борошна і розпушувача – замішуємо в’язке тісто.
5. Отриманою масою заливаємо яблука.
6. За бажанням прикрашаємо зверху з часточками яблук і простукиваем форму для рівномірного розподілу тесту.
7. Запікаємо в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!