Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування домашньої шаурми в піті

З пітою можна нескінченно експериментувати в приготуванні різного фаст-фуду. Від поєднання обраних продуктів для начинки залежить і кінцевий смак шаурми з неї. В даному випадку пропонуємо використовувати обсмажений м’ясний фарш, огірок, помідор, редис і зелень. Додамо В соус трохи часнику для аромату. Це безпрограшне поєднання, яке дає соковитість, пікантність, аромат і насичений смак.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Піта – 4 шт.

Огірок – 1 шт. середнього розміру.

Помідор – 1 шт. середнього розміру.

Редис – 1-2 шт. середнього розміру.

Фарш м’ясний – 250 гр.

Петрушка – 3 гілки.

Сметана – 150 гр.

Майонез – 50 гр.

Часник – 2 зубки.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Фарш можна використовувати будь – свинячий, курячий, яловичий або суміш цих варіантів. Додаємо в м’ясну масу сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і обсмажуємо її на сковороді до готовності. Обсмажений фарш викладаємо в миску і даємо йому трохи охолонути.

2. Огірок промиваємо, обсушуємо і видаляємо кінчики з обох сторін. Натираємо овоч на крупній тертці.

3. Редис чистимо від шкірки, якщо вона груба, зрізаємо хвостики. Ретельно моєму коренеплоди і також натираємо на крупній тертці.

4. Помідор промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідор невеликими кубиками.

5. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. По черзі обсмажуємо кожну піту до рум’янцю з обох сторін.

6. Для приготування соусу змішуємо в мисці сметану, майонез, пропущені через прес зубки часнику і подрібнену зелень петрушки. Присмачую суміш чорним меленим перцем і добре перемішуємо.

7. У кожній піті робимо проріз по краю і в отриманий кишеньку укладаємо начинку: потроху натертого огірка і редису, шматочків помідорів і обсмаженого фаршу. Поливаємо начинку в піті приготованим часниковим соусом.

8. Готову шаурму в піті подаємо до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!