Покроковий рецепт приготування домашньої шаурми в піті
З пітою можна нескінченно експериментувати в приготуванні різного фаст-фуду. Від поєднання обраних продуктів для начинки залежить і кінцевий смак шаурми з неї. В даному випадку пропонуємо використовувати обсмажений м’ясний фарш, огірок, помідор, редис і зелень. Додамо В соус трохи часнику для аромату. Це безпрограшне поєднання, яке дає соковитість, пікантність, аромат і насичений смак.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Піта – 4 шт.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідор – 1 шт. середнього розміру.
Редис – 1-2 шт. середнього розміру.
Фарш м’ясний – 250 гр.
Петрушка – 3 гілки.
Сметана – 150 гр.
Майонез – 50 гр.
Часник – 2 зубки.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш можна використовувати будь – свинячий, курячий, яловичий або суміш цих варіантів. Додаємо в м’ясну масу сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і обсмажуємо її на сковороді до готовності. Обсмажений фарш викладаємо в миску і даємо йому трохи охолонути.
2. Огірок промиваємо, обсушуємо і видаляємо кінчики з обох сторін. Натираємо овоч на крупній тертці.
3. Редис чистимо від шкірки, якщо вона груба, зрізаємо хвостики. Ретельно моєму коренеплоди і також натираємо на крупній тертці.
4. Помідор промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідор невеликими кубиками.
5. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. По черзі обсмажуємо кожну піту до рум’янцю з обох сторін.
6. Для приготування соусу змішуємо в мисці сметану, майонез, пропущені через прес зубки часнику і подрібнену зелень петрушки. Присмачую суміш чорним меленим перцем і добре перемішуємо.
7. У кожній піті робимо проріз по краю і в отриманий кишеньку укладаємо начинку: потроху натертого огірка і редису, шматочків помідорів і обсмаженого фаршу. Поливаємо начинку в піті приготованим часниковим соусом.
8. Готову шаурму в піті подаємо до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!