Як приготувати домашню шаурму з куркою і капустою
Шаурма, приготована вдома – це дуже смачно. Що особливо важливо, в цьому випадку можна бути впевненим в якості інгредієнтів і свіжості самої закуски. Даний рецепт включає в себе білокачанну капусту. Цей простий овоч здатний значно перетворити шаурму, додавши хрусткою текстури і соковитості. Ще одна «родзинка» — використання маринованої цибулі. Він забезпечить пікантність і кислинку.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Філе куряче – 400 гр.
Капуста білокачанна – 250 гр.
Помідори черрі – 6 шт.
Морква по-корейськи – 50 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
Сир твердий – 100 гр.
Окріп – ½ склянки
Цукор-пісок – ½ ч. л.
Сіль – за смаком.
Оцет столовий 9% — 1 ст. л.
Часник – 2 зубки.
Майонез – 2 ст. л.
Кетчуп – 2 ст. л.
Олія – для смаження.
Трави прованські – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Білокачанну капусту тонко шаткуємо. Виминаємо її руками, щоб пом’якшити волокна і зменшити обсяг. Злегка присаливаем і знову мнемо руками.
2. Куряче філе нарізаємо пластинами, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Руками втираємо спеції в м’ясо і даємо йому промаринуватися п’ять хвилин.
3. Поки курка маринується, готуємо соус. У невеликій ємності змішуємо кетчуп, майонез, пропущений через прес часник, сіль і чорний мелений перець за смаком.
4. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Покласти цибулю в невелику миску і додаємо дрібку солі, цукровий пісок і оцет. Далі вливаємо вказану кількість окропу і перемішуємо. Залишаємо цибулю промаринуватися на десять хвилин.
5. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
6. Куряче філе обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до одержання рум’яної скоринки.
7. Обсмажене м’ясо розрізаємо на тонкі довгі шматочки.
8. Листи лаваша розстилаємо на столі і розрівнюємо руками. Розрізаємо їх на дві або три частини, залежно від розміру. Змащуємо кожну частину приготованим соусом і викладаємо на нього підготовлену капусту. Поверх розкладаємо злегка віджатий промаринований цибулю.
9. Далі кладемо шматочки курки, половинки помідорів черрі і натертий на крупній тертці твердий сир.
10. Звертаємо лаваш з начинкою валиком, попередньо підігнувши краї так, щоб начинка не випала.
11. Сформовану шаурму поміщаємо на сухе деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на п’ять хвилин. Поверхню лаваша повинна трохи зарум’яниться.
12. Готову шаурму розрізаємо впоперек косим зрізом і відразу подаємо до столу, поки вона гаряча і соковита.
Приємного апетиту!