Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати домашню шаурму з куркою і капустою

Шаурма, приготована вдома – це дуже смачно. Що особливо важливо, в цьому випадку можна бути впевненим в якості інгредієнтів і свіжості самої закуски. Даний рецепт включає в себе білокачанну капусту. Цей простий овоч здатний значно перетворити шаурму, додавши хрусткою текстури і соковитості. Ще одна «родзинка» — використання маринованої цибулі. Він забезпечить пікантність і кислинку.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Лаваш тонкий – 2 шт.

Філе куряче – 400 гр.

Капуста білокачанна – 250 гр.

Помідори черрі – 6 шт.

Морква по-корейськи – 50 гр.

Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.

Сир твердий – 100 гр.

Окріп – ½ склянки

Цукор-пісок – ½ ч. л.

Сіль – за смаком.

Оцет столовий 9% — 1 ст. л.

Часник – 2 зубки.

Майонез – 2 ст. л.

Кетчуп – 2 ст. л.

Олія – для смаження.

Трави прованські – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Білокачанну капусту тонко шаткуємо. Виминаємо її руками, щоб пом’якшити волокна і зменшити обсяг. Злегка присаливаем і знову мнемо руками.

2. Куряче філе нарізаємо пластинами, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Руками втираємо спеції в м’ясо і даємо йому промаринуватися п’ять хвилин.

3. Поки курка маринується, готуємо соус. У невеликій ємності змішуємо кетчуп, майонез, пропущений через прес часник, сіль і чорний мелений перець за смаком.

4. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Покласти цибулю в невелику миску і додаємо дрібку солі, цукровий пісок і оцет. Далі вливаємо вказану кількість окропу і перемішуємо. Залишаємо цибулю промаринуватися на десять хвилин.

5. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

6. Куряче філе обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до одержання рум’яної скоринки.

7. Обсмажене м’ясо розрізаємо на тонкі довгі шматочки.

8. Листи лаваша розстилаємо на столі і розрівнюємо руками. Розрізаємо їх на дві або три частини, залежно від розміру. Змащуємо кожну частину приготованим соусом і викладаємо на нього підготовлену капусту. Поверх розкладаємо злегка віджатий промаринований цибулю.

9. Далі кладемо шматочки курки, половинки помідорів черрі і натертий на крупній тертці твердий сир.

10. Звертаємо лаваш з начинкою валиком, попередньо підігнувши краї так, щоб начинка не випала.

11. Сформовану шаурму поміщаємо на сухе деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на п’ять хвилин. Поверхню лаваша повинна трохи зарум’яниться.

12. Готову шаурму розрізаємо впоперек косим зрізом і відразу подаємо до столу, поки вона гаряча і соковита.

Приємного апетиту!