Дієтична шаурма в домашніх умовах ПП
Незважаючи на те, що шаурма є по суті фаст-фудом, її можна приготувати як дієтичне блюдо. Важливо для начинки використовувати свіжі овочі, нежирний соус на основі йогурту і правильно приготоване м’ясо. У даному рецепті будемо використовувати курячу грудку. Щоб зробити її більш соковитою, замаринуем в спеціях. А щоб не додавати зайвого жиру при обсмажуванні, сковороду змащуємо за допомогою пензлика оливковою олією і готуємо грудку при високій температурі.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Лаваш тонкий – 1 шт.
Салат зелений – 2-3 аркуша.
Куряче філе – 250 гр.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідори черрі – 6 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
Йогурт натуральний – 150 гр.
Сік лимонний – 1 ч. л.
Часник – 2 зубки.
Оцет столовий 9% — 1 ст. л.
Мед – ½ ч. л.
Олія оливкова – для смаження.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Куркума – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку обсушуємо паперовим рушником. Посипаємо філе сіллю, чорним меленим перцем і куркумою за смаком. Руками втираємо спеції в поверхню м’яса і потім залишаємо його на п’ятнадцять хвилин для маринування.
2. Сковороду добре розігріваємо на плиті. З допомогою силіконової пензлика змащуємо дно невеликою кількістю оливкової олії. Викладаємо курячі грудки в гарячу сковороду і швидко обсмажуємо при середньо-високій температурі з усіх сторін для рум’яної скоринки. Щоб переконатися в готовності курки, центр грудки встромляємо ніж. Якщо з розрізу не випливає рожевий сік, то м’ясо відразу знімаємо на тарілку.
3. Помідори черрі промиваємо та нарізаємо на половинки. Огірки миємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, то краще зрізати також шкірку і видалити насіння. Розрізаємо плід на тонкі смужки.
4. Готуємо соус. У невелику миску викладаємо натуральний йогурт. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець за смаком, лимонний сік і пропущений через прес часник. Ретельно перемішуємо.
5. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими кільцями. Покласти цибулю в миску, додаємо дрібку солі, мед і оцет. Заливаємо окропом і перемішуємо. Залишаємо на п’ять-десять хвилин для маринування, після чого цибульну масу віджимаємо руками від рідини.
6. Обсмажене філе розрізаємо на пластинки поперек волокон.
7. Лист лаваша розкладаємо на столі, вирівнюємо руками. Ближче до краю укладаємо промиті і обсушені листя зеленого салату. На них кладемо шматочки курки і смужки огірка.
8. Поверх кладемо половинки помідорів черрі і поливаємо всю начинку приготованим йогуртовим соусом.
9. Зверху на соус викладаємо маринований лук. Загортаємо лаваш разом з начинкою у вигляді валика, попередньо підігнувши нижній і верхній краї.
10. Подаємо шаурму відразу після приготування. Додатково можна сервірувати залишився йогуртовий соус і мариновану цибулю.
Приємного апетиту!












