Простий і смачний рецепт приготування в духовці
Шаурма смачна тоді, коли інгредієнти її начинки вдало поєднуються і дають необхідну соковитість. Сам лаваш кілька сухуватий, і без вологості закуска просто не проявить всього багатства смаку. Для даного рецепту крім традиційних помідорів використовуємо редис дайкон і кукурудзу. Для ніжності твердий сир замінимо на плавлений. Ріпчасту цибулю кладемо за смаком: комусь подобається більше пікантності, а хтось і зовсім не переносить специфічний цибульний дух.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Лаваш тонкий – 1 шт.
Помідори – 1 шт. середнього розміру.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
Дайкон – 160 гр.
Кукурудза консервована – 200 гр.
Сир плавлений – 50 гр.
Кетчуп – 3 ст. л.
Майонез – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо соус для шаурми. У невеликій мисці змішуємо майонез з кетчупом до однорідності. Вмішуємо в масу трохи чорного меленого перцю для аромату.
2. Помідори промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо томати невеликими шматочками.
3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Нарізаємо цибулину тонкими пір’ям. Кількість цибулі у шаурмі регулюємо за власним смаком.
4. Редис дайкон промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Виділився сік зливаємо, інакше лаваш може розмокнути від надлишку вологи.
5. Плавлений сир нарізаємо невеликими шматочками.
6. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, розрівнюємо і розрізаємо впоперек на дві половини.
7. На кожну половину лавашу, наносимо приготований соус і розподіляємо його по всій площі.
8. За соусу розсипаємо консервовану кукурудзу.
9. Поверх розкладаємо шматочки помідорів і тертий дайкон.
10. В останню чергу викладаємо шматочки плавленого сиру. З одного боку край підверніть, як показано на фото.
11. Звертаємо лаваш разом з начинкою трубочкою.
12. Поміщаємо сформовану шаурму на злегка змащене олією деко. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо п’ять-сім хвилин, поки на поверхні не з’явиться легка рум’яна кірочка.
13. Подаємо домашню шаурму в гарячому вигляді одразу після запікання.
Приємного апетиту!












