Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування в духовці

Шаурма смачна тоді, коли інгредієнти її начинки вдало поєднуються і дають необхідну соковитість. Сам лаваш кілька сухуватий, і без вологості закуска просто не проявить всього багатства смаку. Для даного рецепту крім традиційних помідорів використовуємо редис дайкон і кукурудзу. Для ніжності твердий сир замінимо на плавлений. Ріпчасту цибулю кладемо за смаком: комусь подобається більше пікантності, а хтось і зовсім не переносить специфічний цибульний дух.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

Лаваш тонкий – 1 шт.

Помідори – 1 шт. середнього розміру.

Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.

Дайкон – 160 гр.

Кукурудза консервована – 200 гр.

Сир плавлений – 50 гр.

Кетчуп – 3 ст. л.

Майонез – 2 ст. л.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо соус для шаурми. У невеликій мисці змішуємо майонез з кетчупом до однорідності. Вмішуємо в масу трохи чорного меленого перцю для аромату.

2. Помідори промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо томати невеликими шматочками.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Нарізаємо цибулину тонкими пір’ям. Кількість цибулі у шаурмі регулюємо за власним смаком.

4. Редис дайкон промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Виділився сік зливаємо, інакше лаваш може розмокнути від надлишку вологи.

5. Плавлений сир нарізаємо невеликими шматочками.

6. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, розрівнюємо і розрізаємо впоперек на дві половини.

7. На кожну половину лавашу, наносимо приготований соус і розподіляємо його по всій площі.

8. За соусу розсипаємо консервовану кукурудзу.

9. Поверх розкладаємо шматочки помідорів і тертий дайкон.

10. В останню чергу викладаємо шматочки плавленого сиру. З одного боку край підверніть, як показано на фото.

11. Звертаємо лаваш разом з начинкою трубочкою.

12. Поміщаємо сформовану шаурму на злегка змащене олією деко. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо п’ять-сім хвилин, поки на поверхні не з’явиться легка рум’яна кірочка.

13. Подаємо домашню шаурму в гарячому вигляді одразу після запікання.

Приємного апетиту!