Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати шаурму з куркою і корейською морквою

Для любителів яскравих і гострих смаків пропоную приготувати не зовсім звичайну шаурму з куркою і корейською морквою. Блюдо виходить досить ситним і чудово підійде в якості повноцінного обіду. Чоловіча половина населення обов’язково оцінить таку шаурму і попросить добавки.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

Лаваш – 1 аркуш

Філе куряче – 200 гр.

Сметана – 50 гр.

Картопля – 100 гр.

Капуста білокачанна – 80 гр.

Морква по-корейськи – 50 гр.

Масло рослинне – 1 ст. л.

Спеції для курки – за смаком

Огірки мариновані – 1 шт.

Сіль – за смаком

Часник – 2 зуб.

Майонез – 40 гр.

Кетчуп – 40 гр.

Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

1. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте брусочками і обсмажте на добре розігрітій сковороді до золотистої скоринки.

2. Куряче філе добре промийте в прохолодній воді, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Посоліть і додайте спеції для курки, за смаком. Сковороду добре розігрійте на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть куряче м’ясо і обсмажте до золотистого кольору.

3. Приготуйте соус. У невеликій ємності з’єднайте кетчуп, сметану і майонез. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес в соус. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

4. На чистій робочої поверхні столу розкладіть лист лаваша. Змастіть приготованим соусом, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

5. Викладіть обсмажену курку.

6. Потім викладіть обсмажену картоплю.

7. Білокачанну капусту дрібно наріжте і викладіть поверх картоплі.

8. Потім викладіть моркву по-корейськи. Маринований огірок наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх моркви.

9. Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте овочі.

10. Лаваш щільно скрутіть конвертом, щоб начинка не випала.

11. Добре розігрійте Сковороду і змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть шаурму швом вниз і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки на мінімальному вогні. Готову шаурму з куркою і корейською морквою подавайте на стіл.

Приємного апетиту!