Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування шаурми з куркою і капустою

Хочу поділитися елементарним рецептом шаурми з куркою і капустою. Шаурма виходить ніжною і соковитою, містить велику кількість вітамінів. Така страва стане чудовим повноцінним перекусом для зайнятих людей. Приготуйте, і порадуйте себе і свою сім’ю!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

Лаваш – 4 аркуша

Філе куряче – 2 шт.

Сік лимонний – 2 ст. л.

Помідори – 1 шт.

Капуста білокачанна – 300 гр.

Огірки – 1 шт.

Масло рослинне для обсмажування

Олія оливкова – 3 ст. л.

Часник – 3 зуб.

Майонез – 100 гр.

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Спеції – за смаком

Кетчуп – 100 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе промийте в прохолодній воді, обсушити паперовими рушниками, наріжте тонкими скибочками. Приготуйте маринад. У глибоку ємність налийте необхідну кількість лимонного соку і оливкової олії. Посоліть і додайте чорний мелений перець і спеції за смаком. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес в маринад.

2. Підготовлене м’ясо викладіть в маринад і ретельно перемішайте, залиште маринуватися на 15-20 хвилин.

3. Сковороду добре розігрійте на помірному вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладіть підготовлене куряче м’ясо і обсмажте до золотистого кольору, періодично перевертаючи.

4. Помідори та огірки ретельно вимийте і обсушіть. Помідори наріжте тонкими скибочками. Огірки і білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.

5. На чистій робочої поверхні столу розкладіть лист лаваша. Викладіть білокачанну капусту і злегка змастіть кетчупом.

6. Потім викладіть обсмажену курку.

7. Потім викладіть нарізані огірки і змастіть невеликою кількістю майонезу.

8. Потім викладіть скибочки помідорів.

9. Лаваш щільно скрутіть рулетом.

10. Сковороду, на якій обсмажували куряче м’ясо, розігрійте і змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть шаурму швом вниз і обсмажте з усіх боків до рум’яної скоринки на середньому вогні. Готову шаурму з куркою і капустою подавайте на стіл.

Приємного апетиту!