Щавлевий суп – 10 рецептів класичного супу з щавлю з яйцем з покроковими фото

Ситний та ароматний щавлевий суп зі свининою і картоплею

Наваристий і неймовірно живильний щавлевий суп виходить з додаванням картоплі. Такий варіант гарячого страви як не можна підійде для домашнього обіду. Спробуйте смачний і простий у виконанні рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Щавель – 250 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо його тонкою соломкою. Кладемо в каструлю з водою.

2. Подрібнюємо очищений цибулю і тушкуємо в сковороді близько 2-3 хвилин.

3. У каструлі з водою відварюємо свинину. Далі м’ясо остуджуємо і ріжемо на невеликі рівні за розміром шматочки.

4. Промиваємо щавель і даємо йому обсохнути.

5. Нарізаємо продукт і відправляємо його в суп разом з цибулею. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Готуємо ще 15 хвилин.

6. Куряче яйце акуратно розбиваємо в невелику тарілку. Виливаємо його в киплячий суп і готуємо його близько 5 хвилин як яйце «пашот».

7. Розливаємо щавлевий суп з картоплею по тарілках і прикрашаємо його яйцем. Приємного апетиту!