Як приготувати домашні щі з квашеної капусти з яловичиною?
Для приготування бульйону використовується яловичина, морква і цибуля. Щі будуть легкими, але з багатим смаком.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 1 год 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Яловичина – 400 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Капуста квашена – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Моркву – 90 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
2. Після закипання знімаємо утворилася пінку і варимо м’ясо 1 годину на маленькому вогні.
3. Очищаємо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо.
4. Помиту картоплю чистимо й нарізаємо на невеликі кубики.
5. У бульйон закидаємо нарізану картоплю і варимо близько 10-15 хвилин.
6. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо моркву з цибулею, поки вони не придбають золотистий колір.
7. До овочів додаємо квашену капусту і все перемішуємо. Смажимо ще 3-4 хвилини.
8. Додаємо томатну пасту і тушкуємо близько 10 хвилин.
9. З бульйону дістаємо готове м’ясо і кладемо туди готову засмажку. Додаємо сіль і перець за смаком.
10. М’ясо знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо його назад в каструлю.
11. До супу додаємо лавровий лист і через хвилину знімаємо з вогню. Закриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15. Приємного апетиту!