Щі із квашеної капусти – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як приготувати домашні щі з квашеної капусти з яловичиною?

Для приготування бульйону використовується яловичина, морква і цибуля. Щі будуть легкими, але з багатим смаком.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 1 год 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Капуста квашена – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 90 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Моркву – 90 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

2. Після закипання знімаємо утворилася пінку і варимо м’ясо 1 годину на маленькому вогні.

3. Очищаємо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо.

4. Помиту картоплю чистимо й нарізаємо на невеликі кубики.

5. У бульйон закидаємо нарізану картоплю і варимо близько 10-15 хвилин.

6. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо моркву з цибулею, поки вони не придбають золотистий колір.

7. До овочів додаємо квашену капусту і все перемішуємо. Смажимо ще 3-4 хвилини.

8. Додаємо томатну пасту і тушкуємо близько 10 хвилин.

9. З бульйону дістаємо готове м’ясо і кладемо туди готову засмажку. Додаємо сіль і перець за смаком.

10. М’ясо знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо його назад в каструлю.

11. До супу додаємо лавровий лист і через хвилину знімаємо з вогню. Закриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15. Приємного апетиту!