Простий покроковий рецепт щуки з лимоном у фользі
Лимон – настільки універсальний продукт, що його використовують і поєднують з різними інгредієнтами, але особливо він гарний у поєднанні з рибою, а саме – щукою. Сильний смак і аромат цитрусового фрукта насичує м’ясо і додає йому особливу кислинку, яка, до речі, повністю «вбиває» річковий запах.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Щука – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники, зчищають луску і нарізаємо порційними шматочками, товщиною близько 2-3 сантиметрів – ретельно промиваємо.Крок 2. Посипаємо нарізану щуку спеціями і сіллю, додаємо майонез і добре перемішуємо.
Крок 3. Залишаємо рибку просочуватися маринадом на 20-30 хвилин.
Крок 4. Форму застеляємо фольгою, змащуємо тонким шаром олії і викладаємо рибні шматочки. Між кожним «стейком» кладемо тонку часточку лимона. При бажанні, зверху трохи присипаємо приправою.
Крок 5. Випікаємо щуку 35-40 хвилин при температурної позначки 170 градусів, до утворення апетитною і хрусткої скориночки. Приємного апетиту!