Щи зі свіжої капусти з фрикадельками
Щи зі свіжої капусти з фрикадельками – це оригінальний рецепт, який запросто привнесе у ваш раціон щось нове і дуже смачне! На відміну від класичних варіацій приготування на бульйоні, страва з фрикадельками готується у рази швидше.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
- Вода – 2,5 л.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Капуста – 250 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Зелень – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Для фрикаделек:
- Фарш м’ясний – 350 грн.
- Манка – 25 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування фрикадельок до фаршу насипаємо сіль, чорний перець та манку – активно перемішуємо та відбиваємо, залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання крупи.
Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: картопля кубиками середнього розміру, а цибуля, перець та морква – дрібними кубиками.
Крок 3. У каструлі розігріваємо олію і висипаємо маленькі шматочки овочів, постійно помішуючи, готуємо протягом 1-2 хвилин.
Крок 4. Зажарку заливаємо окропом і доводимо до кипіння.
Крок 5. Додаємо картоплю і знову кип’ятимо, зменшуємо нагрівання і продовжуємо варіння.
Крок 6. Доповнюємо суп квадратиками білокачанної капусти.
Крок 7. Долоні змочуємо у воді та формуємо фрикадельки, розміром з аличу.
Приблизно через 7 хвилин від початку варіння капусти, акуратно закидаємо м’ясні кульки в суп і чекаємо, поки вони спливуть на поверхню. Солимо та доводимо до кипіння, знімаючи з плити.
Крок 9. Апетитні борщі подаємо до столу відразу ж і насолоджуємося. Смачного!