Щи зі свіжої капусти класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Щи зі свіжої капусти з фрикадельками

Щи зі свіжої капусти з фрикадельками – це оригінальний рецепт, який запросто привнесе у ваш раціон щось нове і дуже смачне! На відміну від класичних варіацій приготування на бульйоні, страва з фрикадельками готується у рази швидше.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Вода – 2,5 л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста – 250 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.

Для фрикаделек:

  • Фарш м’ясний – 350 грн.
  • Манка – 25 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фрикадельок до фаршу насипаємо сіль, чорний перець та манку – активно перемішуємо та відбиваємо, залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання крупи.

Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: картопля кубиками середнього розміру, а цибуля, перець та морква – дрібними кубиками.

Крок 3. У каструлі розігріваємо олію і висипаємо маленькі шматочки овочів, постійно помішуючи, готуємо протягом 1-2 хвилин.

Крок 4. Зажарку заливаємо окропом і доводимо до кипіння.

Крок 5. Додаємо картоплю і знову кип’ятимо, зменшуємо нагрівання і продовжуємо варіння.

Крок 6. Доповнюємо суп квадратиками білокачанної капусти.

Крок 7. Долоні змочуємо у воді та формуємо фрикадельки, розміром з аличу.

Приблизно через 7 хвилин від початку варіння капусти, акуратно закидаємо м’ясні кульки в суп і чекаємо, поки вони спливуть на поверхню. Солимо та доводимо до кипіння, знімаючи з плити.

Крок 9. Апетитні борщі подаємо до столу відразу ж і насолоджуємося. Смачного!