Повітряний шоколадний бісквіт на окропі
яке свято не обходиться без смачного десерту. Не знаєте, чим здивувати гостей і близьких, приготуйте смачний шоколадний бісквіт. Його можна використовувати в якості основи для домашніх тортів і породних.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 2 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Окріп – 1 склянка
- Какао – 6 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Змішайте просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.
2. Збийте в сухий ємності яйця, потім, не припиняючи збивати, додайте молоко і рослинне масло.
3. Далі змішайте яєчну масу з сипучими компонентами.
4. Воду закип’ятіть. Не припиняючи швидко заважати тісто, тонкою цівкою влийте крутий окріп і заважайте, поки тісто не стане однорідним.
5. Форму для запікання застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його і поставте в розігріту духовку. Запікайте бісквіт 50-60 хвилин при температурі 160-180 градусів. Ця випічка має прекрасний смак і її можна подавати без яких-небудь добавок до чаю або кави.
Приємного апетиту!