Шоколадний бісквіт – 10 простих рецептів пишного бісквіта для торта

Повітряний шоколадний бісквіт на окропі

яке свято не обходиться без смачного десерту. Не знаєте, чим здивувати гостей і близьких, приготуйте смачний шоколадний бісквіт. Його можна використовувати в якості основи для домашніх тортів і породних.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Какао – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Змішайте просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.

2. Збийте в сухий ємності яйця, потім, не припиняючи збивати, додайте молоко і рослинне масло.

3. Далі змішайте яєчну масу з сипучими компонентами.

4. Воду закип’ятіть. Не припиняючи швидко заважати тісто, тонкою цівкою влийте крутий окріп і заважайте, поки тісто не стане однорідним.

5. Форму для запікання застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його і поставте в розігріту духовку. Запікайте бісквіт 50-60 хвилин при температурі 160-180 градусів. Ця випічка має прекрасний смак і її можна подавати без яких-небудь добавок до чаю або кави.

Приємного апетиту!