Шоколадний ганаш для патьоків на торті
Апетитні і «зазивають» патьоки з шоколаду – це один з найкрасивіших і нескладних способів прикрасити торт. Рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1 торт діаметрів 18 див.
Інгредієнти:
- Вершки 33% — 70 мл
- Шоколад 70% — 90 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. У сотейник наливаємо жирні вершки і на повільному вогні доводимо до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки – відразу ж знімаємо з плити.
2. В гарячі вершки додаємо поламану плитку темного шоколаду з вмістом какао бобів не менше 70 %.
3. Масу починаємо акуратно перемішувати з допомогою силіконової лопатки – процес не швидкий і спочатку суміш буде бгати.
4. Через 3-5 хвилин шоколад охолоне і практично готовий крем придбає густу консистенцію.
5. Для того щоб патьоки на кондитерських виробах мали глянцевий ефект, додаємо 40 грам вершкового масла кімнатної температури.
6. Шоколадно-вершкову суміш ретельно перемішуємо до однорідності.
7. В результаті отримуємо густий, текучий ганаш, який ідеально підходить для створення патьоків.