Шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта – 8 рецептів з покроковими фото

Шоколадний ганаш для патьоків на торті

Апетитні і «зазивають» патьоки з шоколаду – це один з найкрасивіших і нескладних способів прикрасити торт. Рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 торт діаметрів 18 див.

Інгредієнти:

  • Вершки 33% — 70 мл
  • Шоколад 70% — 90 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

1. У сотейник наливаємо жирні вершки і на повільному вогні доводимо до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки – відразу ж знімаємо з плити.

2. В гарячі вершки додаємо поламану плитку темного шоколаду з вмістом какао бобів не менше 70 %.

3. Масу починаємо акуратно перемішувати з допомогою силіконової лопатки – процес не швидкий і спочатку суміш буде бгати.

4. Через 3-5 хвилин шоколад охолоне і практично готовий крем придбає густу консистенцію.

5. Для того щоб патьоки на кондитерських виробах мали глянцевий ефект, додаємо 40 грам вершкового масла кімнатної температури.

6. Шоколадно-вершкову суміш ретельно перемішуємо до однорідності.

7. В результаті отримуємо густий, текучий ганаш, який ідеально підходить для створення патьоків.