Шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати шоколадний ганаш для торта з какао?

Ганаш з шоколаду – це ідеальне покриття для всіх видів випічки і насичена ароматна прошарок для бісквітних коржів. Однак приготувати щось шоколадне можна навіть без самого шоколаду, замінивши його на какао.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1 торт діаметром 10 див.

Інгредієнти:

  • Какао – 3 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 35 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо основні інгредієнти: відміряємо потрібну кількість какао, цукрового піску і попередньо дістанемо масло з холодильника, для того, щоб воно мало кімнатну температуру.

2. В каструлю або сотейник (бажано з алюмінієвим покриттям) засипаємо дві столові ложки цукру.

3. До цукрового піску додаємо просіяне через дрібне металеве сито какао-порошок (можна замінити на 70-80 грам темного шоколаду натертого на дрібній тертці).

4. До солодкої суміші додаємо шматочок масла і ставимо на мінімальний вогонь, обов’язково постійно помішуємо.

5. Акуратно додаємо воду (краще вводити поступово), віночком доводимо до однорідної консистенції і знімаємо з плити.

6. Через 20-30 секунд починаємо обмазувати торт або пиріг тонким рівним шаром шоколадної глазурі.

7. За бажанням прикрашаємо ягодами, фруктами або горіхами і подаємо до столу. Приємного апетиту!