Сібас – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Юшка з сібаса

Юшка з сібаса – це вишукане блюдо для вашого особливого сімейного обіду. Таке гаряче частування ідеально підійде для відпочинку на природі. Воно виходить неймовірно смачним і поживним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля-порей – 2 шт.
  • Стебла селери – 3 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі. Корінь селери розбираємо на вісім шматочків, цукіні і білу частину одного стебла цибулі-порею — на четвертинки, моркву і селеру — на половинки.

Крок 2. Сібас очищаємо від потрухів і луски. За зябрами робимо надріз і акуратно знімаємо філе з кісток. Найкраще це робити за допомогою гострого і широкого ножа. Рухаємося від голови до хвоста. Такі ж маніпуляції робимо і з іншим боком сібаса. Риб’ячі скелети з головами гарненько промиваємо під водою.

Крок 3. Філе позбавляємо від плавників і очищаємо від кісток. Спочатку робимо поздовжній надріз у центрі, після зрізаємо нижні кістки разом з тонким шаром м’яса. Нам потрібно отримати чотири акуратних шматка м’яса на шкірці.

Крок 4. У велику каструлю вливаємо три з половиною – чотири літри води. Кладемо туди попередньо оброблені овочі (одну половинку моркви залишаємо), нерозрізані цибулини, риб’ячі кістяки з головами, а також петрушку і кріп (небагато зелені відкладаємо). Доводимо вміст до кипіння на сильному вогні, потім його зменшуємо і варимо ще годину. Після проціджуємо бульйон.

Крок 5. Каструлю з процідженим бульйоном ставимо на середній вогонь і акуратно викладаємо сюди філе сібаса. Тримаємо на вогні близько трьох хвилин.

Крок 6. Дрібно нарізаємо петрушку, що залишилася, і білу частину цибулі-порею, половину моркви рубаємо тонкою соломкою. Відправляємо все це в бульйон. Солимо за смаком, варимо ще пару хвилин.

Крок 7. Юшка з сібаса готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу! Можна прикрасити свіжою ароматною зеленню.