Юшка з сібаса
Юшка з сібаса – це вишукане блюдо для вашого особливого сімейного обіду. Таке гаряче частування ідеально підійде для відпочинку на природі. Воно виходить неймовірно смачним і поживним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сібас – 2 шт.
- Цукіні – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля-порей – 2 шт.
- Стебла селери – 3 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі. Корінь селери розбираємо на вісім шматочків, цукіні і білу частину одного стебла цибулі-порею — на четвертинки, моркву і селеру — на половинки.
Крок 2. Сібас очищаємо від потрухів і луски. За зябрами робимо надріз і акуратно знімаємо філе з кісток. Найкраще це робити за допомогою гострого і широкого ножа. Рухаємося від голови до хвоста. Такі ж маніпуляції робимо і з іншим боком сібаса. Риб’ячі скелети з головами гарненько промиваємо під водою.
Крок 3. Філе позбавляємо від плавників і очищаємо від кісток. Спочатку робимо поздовжній надріз у центрі, після зрізаємо нижні кістки разом з тонким шаром м’яса. Нам потрібно отримати чотири акуратних шматка м’яса на шкірці.
Крок 4. У велику каструлю вливаємо три з половиною – чотири літри води. Кладемо туди попередньо оброблені овочі (одну половинку моркви залишаємо), нерозрізані цибулини, риб’ячі кістяки з головами, а також петрушку і кріп (небагато зелені відкладаємо). Доводимо вміст до кипіння на сильному вогні, потім його зменшуємо і варимо ще годину. Після проціджуємо бульйон.
Крок 5. Каструлю з процідженим бульйоном ставимо на середній вогонь і акуратно викладаємо сюди філе сібаса. Тримаємо на вогні близько трьох хвилин.
Крок 6. Дрібно нарізаємо петрушку, що залишилася, і білу частину цибулі-порею, половину моркви рубаємо тонкою соломкою. Відправляємо все це в бульйон. Солимо за смаком, варимо ще пару хвилин.
Крок 7. Юшка з сібаса готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу! Можна прикрасити свіжою ароматною зеленню.