Скоблянка класична – це споконвічно слов’янське страву, яке включає у свій склад м’ясо або птицю, обсмажену картоплю, ароматні гриби і інші апетитні продукти. Готується страва досить просто, тому ви можете не сумніватися в тому, що у вас все вийде навіть з першого разу. Подавати скоблянку можна до сімейного обіду або вечері, будьте впевнені, що всі члени вашої сім’ї скажуть вам величезне спасибі за такий смачний і ароматний прийом їжі!
Класична скоблянка з картоплею
Класична скоблянка з картоплею – це ситне основну страву, для приготування якого потрібно кілька видів м’яса, овочі і гриби. Таке поєднання компонентів нікого не залишить байдужим, бо як неймовірний аромат заповнить все ваше житло ще в процесі теплової обробки.
Інгредієнти на
3 порц.
- Картопля 4 шт.
- Яловичина 200 гр.
- Свинина 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гриби за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Готуємо всі необхідні інгредієнти і починаємо готувати класичну скоблянку.
- Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими півкільцями.
- На розігрітій рослинній олії підсмажуємо цибулю, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо до м’якості, посипати дрібкою солі.
- Очищену картоплю ріжемо на дольки і закидаємо в киплячу воду, засікаємо три хвилини і після відкидаємо на друшляк.
- Паралельно до готовності відварюємо гриби, так само, як і картоплю, перекладаємо в сито або друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини.
- Подмороженную яловичину нарізаємо тонкими слайсами і обсмажуємо на розігрітій олії, виклавши шматочки в один шар.
- У момент, коли м’ясо майже готове – солимо.
- Аналогічно яловичині, готуємо свинину.
- В одній сковорідці прогріваємо два види м’яса, гриби і цибулю. Додаємо часточки картоплі і тримаємо на вогні до утворення характерною скоринки.
- Страва пробуємо і при необхідності досолює, перчимо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
М’ясна скоблянка класична
М’ясна скоблянка класична – це давньоруське блюдо, яке в цьому житті зобов’язаний спробувати кожен! Поєднання різних компонентів подарує вам не тільки гастрономічне задоволення, але також надовго позбавить від голоду і зарядить енергією до самого вечора!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Курка – 300 гр.
- Вирізка яловича – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Масло олію – 100 мл
- Вершки – 120 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо шкірку з бульб картоплі, обполіскуємо і ріжемо соломкою.
Крок 2. Заморожуємо м’ясо і після нарізаємо максимально тонкими пластинами.
Крок 3. Очищаємо цибулю і рубаємо півкільцями середньої товщини.
Крок 4. У глибоку сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, швидко обсмажуємо птицю і яловичину у власному соку.
Крок 5. В окремій сковороді на помірному полум’я підсмажуємо картоплю.
Крок 6. Доводимо до готовності м’ясні складові, додавши приправи і цибулю (під кришкою). В кінці додаємо слайсы печериць.
Крок 7. Заливаємо компоненти вершками, перемішуємо і викладаємо картоплю.
Крок 8. Ароматне блюдо сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!
Скоблянка зі свинини з картоплею і грибами в духовці
Скоблянка зі свинини з картоплею і грибами в духовці – це комплексне страву, яке включає в себе, як м’ясні складові, так і овочевий гарнір, який у процесі теплової обробки, максимально просочуються жирком і виходять шалено соковитими і смачними.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Свинина – 1,2 кг
- Картопля відварна – 6 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Вершки 20% – 200 мл
- Сир твердий – 150 гр.
- Гриби сухі – 1 жменя.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лист лавра – 3 шт.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Грибний відвар/бульйон – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу замочуємо гриби в прохолодній воді, а після відварюємо близько 10 хвилин з моменту закипання. Паралельно варимо м’ясо, приправивши лавровим листом, перцем і сіллю.
Крок 2. Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо на рослинній олії до м’якості, закидаємо гриби і чекаємо ще кілька хвилин – заливаємо грибним відваром або м’ясним бульйоном.
Крок 3. В окремій сковорідці підсмажуємо бруски молодого кабачка.
Крок 4. До засмажки грибів з цибулею викладаємо волокна відвареного м’яса, підливаємо ще трохи грибного відвару і тушкуємо близько 20 хвилин. Потім додаємо вершки і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 5. В цей час відварну картоплю прямо в шкірці розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру. Підрум’янюємо на вершковому маслі і перекладаємо в вогнетривку форму.
Крок 6. Зверху кладемо соус з м’яса і грибів.
Крок 7. Доповнюємо напівфабрикат великими часточками томати.
Крок 8. Посипаємо тертим сиром, меленим перцем і сіллю, ставимо форму в духовку, прогріту до 180 градусів і запікаємо 15 хвилин.
Крок 9. Приємного апетиту!
Скоблянка з куркою
Скоблянка з куркою – це ситна та поживна страва, що прийдеться до смаку всім любителем традиційних поєднань. Для готування потрібні ті компоненти, які, як правило, є в будь холодильній камері. Читаємо і приступаємо негайно!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Картопля – 1,3 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
Крок 2. Чистимо картоплю, обполіскуємо і нарізаємо брусочками.
Крок 3. Максимально тонкими скибочками ріжемо ніжне філе.
Крок 4. На розігрітій олії смажимо птицю до готовності – розбираємо по волокнах, після підрум’янюємо цибулю.
Крок 5. Окремо смажимо картоплю до м’якості, додаємо куряче м’ясо і цибулю – закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності всіх складових.
Крок 6. Готову страву солимо і перчимо, прикрашаємо кропом – дегустуємо. Приємного апетиту!
Рибна скоблянка
Рибна скоблянка – це воістину царський страва, яку можна без сумнівів запропонувати самим витонченим гостям і бути впевненим в тому, що ніхто не засумнівається у ваших кулінарних здібностях. Для готування потрібні морепродукти і кілька видів рибки.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Хек – 1 шт.
- Риба «крижана» – 2 шт.
- Креветки – 100 гр.
- Тілапія – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- масло – 20 гр.
Для соусу:
- Часник – 3 зуб.
- Борошно – 50 гр.
- Вершки – 100 мл
- Молоко – 100 мл
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений червоний цибулю і гриби нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
Крок 2. Підрум’янюємо два інгредієнта на розігрітій олії.
Крок 3. Ретельно промиту картоплю варимо до м’якості прямо в шкірці, даємо час охолонути й нарізаємо кільцями.
Крок 4. Морепродукти попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильної камери.
Крок 5. Рибне філе очищаємо від кісточок, видаляємо панцир і кишкову вену з креветок.
Крок 6. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і при постійному помішуванні висипаємо борошно. Зубки часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 7. Активно працюючи лопаткою, додаємо сметану, молоко і вершки.
Крок 8. Доповнюємо соус сіллю і часником – перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.
Крок 9. У форму для запікання кладемо картоплю і порційні шматки риби.
Крок 10. Наступний шар – гриби і цибулю.
Крок 11. Розподіляємо креветки.
Крок 12. Поливаємо заготівлю вершковим соусом.
Крок 13. Запікаємо рибну скоблянку протягом 25 хвилин (180 градусів).
Крок 14. Не чекаючи охолодження, знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Скоблянка з яловичиною та печерицями
Скоблянка з яловичиною та печерицями – це дивовижно смачне блюдо, яке порадує вас своїм вершковим смаком, яке можна з легкістю отримати, просто додавши трохи сметани. Цей інгредієнт виступає ідеальним сполучною ланкою між всім іншим складом.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Яловичина – 200 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Картопля велика – 3-4 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Кріп – 3-4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подмораживаем яловичину нарізаємо тонкими слайсами, товщиною не більше двох міліметрів.
Крок 2. Скибочки поміщаємо в піалу і посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо і залишаємо для просочення.
Крок 3. Дрібно нарізаємо очищений ріпчасту цибулю.
Крок 4. Довільно подрібнюємо печериці.
Крок 5. На розпеченому рослинному маслі доводимо цибулю до прозорості.
Крок 6. Засипаємо гриби і підрум’янюємо, випарівая вологу.
Крок 7. Присмачую засмажку гірчицею і сметаною – перемішуємо і прогріваємо пару хвилин.
Крок 8. Соус перекладаємо в піалу і вже в вимитої чистій сковорідці смажимо картопляні бруски до м’якості.
Крок 9. В інший вогнетривкому посуді швидко смажимо яловичину на невеликій кількості олії.
Крок 10. Готову картоплю поєднуємо з соусом і м’ясом, акуратно перемішуємо і тримаємо на конфорці близько 5 хвилин.
Крок 11. За бажанням страву посипаємо рубаним кропом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!