Смажену картоплю з цибулею – просте і улюблене багатьма блюдо. Його готують у багатьох сім’ях як гарнір або повноцінний обід. Приготувати продукт можна з іншими овочами, грибами, сосисками або з салом. Варіантів багато. Щоб не розгубитися в їх достатку, скористайтесь підбіркою перевірених домашніх рецептів з покроковим описом процесу.
Смажена картопля з цибулею на сковороді
Класичне блюдо для простого і поживного домашнього обіду – смажена картопля з цибулею. Продукт виходить хрустким і ароматним. Подавайте до столу зі свіжими овочами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картоплю ⅘ кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смажену картоплю з цибулею на сковороді? Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його в холодній воді.
- Далі продукт розрізаємо на невеликі шматочки.
- Викладаємо інгредієнт в сковороду з великою кількістю рослинного масла. Починаємо обжарку на помірному вогні.
- В цей час підготуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його і ріжемо тонкими півкільцями.
- Картоплю солимо і смажимо до напівготовності.
- Далі викладаємо цибулю. Акуратно розмішуємо до рівномірного розподілу продуктів.
- Готуємо ще 10-15 хвилин. За цей час картопля стане м’яким, а цибулю дасть насичений аромат.
- Подавайте гаряче блюдо зі свіжими овочами за смаком. Готово!
Хрустка смажена картопля з цибулею і грибами
Апетитну хрустку картоплю можна смачно посмажити з грибами і ароматним цибулею. Таке частування подається гарячим до обіду або вечері. Порадуйте своїх рідних апетитним і простою стравою.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Для приготування можна використовувати будь-які гриби на смак. Добре поєднуються з картоплею гливи. Їх необхідно промити і порізати.
2. Викладаємо на сковороду гриби з дрібно порізаним ріпчастою цибулею.
3. Обсмажуємо продукти на помірному вогні близько 15 хвилин.
4. Картоплю ріжемо невеликими шматками будь-якої форми. Викладаємо овоч в окрему сковороду. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
5. Смажимо картоплю до придбання яскравого золотавого відтінку.
6. З’єднуємо картопляну піджарку з грибною. Акуратно перемішуємо і готуємо ще три хвилини.
7. Готову страву прикрашаємо свіжим кропом і подаємо до столу. Готово!
Як смачно посмажити картоплю з цибулею і лисичками?
Популярне домашнє блюдо для сімейного обіду – смажена картопля з цибулею і хрусткими лисичками. Смачне і поживне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте зі свіжими овочами або соусом до смаку.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Лисички – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю і розділяємо його на тонкі півкільця.
2. Перебираємо і промиваємо лисички. Далі ріжемо їх на дрібні шматочки.
3. На сковороді смажимо цибулю, після до нього додаємо і гриби. Готуємо близько 10 хвилин на помірному вогні. В кінці додаємо сіль і мелений перець.
4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.
5. Обсмажуємо овоч окремо до повної готовності. Також додаємо трохи солі.
6. З’єднуємо в загальній сковороді картоплю і гриби з цибулею. Акуратно розмішуємо і знімаємо з плити через 3-5 хвилин.
7. Після готовності доповнюємо блюдо дрібно порізаною зеленою цибулею. Подавати страву можна зі сметаною і свіжими овочами.
Швидкий і простий рецепт смаженої картоплі з салом і цибулею
Проста і смачна ідея для домашньої смаженої картоплі – приготувати її з цибулею та салом. Таке частування порадує своїм ароматом і неймовірною поживністю. Відмінне рішення для апетитного обіду на швидку руку.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сало свіже – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою.
2. Далі подрібнюємо свіже сало, попередньо видаливши з нього шкірку.
3. Смажимо шматочки сала на рослинному маслі до яскравої золотистої скоринки.
4. Сюди ж занурюємо заздалегідь нарізану картоплю. Солимо, перчимо і акуратно перемішуємо.
5. В цей час подрібнюємо цибулю.
6. Відправляємо цибулю в загальну масу. Продовжуємо смажити до повної готовності. Приблизно 15-20 хвилин.
7. Ароматна смажена картопля з салом і цибулею готова. Діліть ситне частування на порції і пробуйте!
Покроковий рецепт приготування картоплі з цибулею і сметаною
Щоб домашня смажена картопля вийшла соковитою і ароматною, приготуйте її з додаванням ріпчастої цибулі і сметани. Просте і смачне частування можна подавати як гарнір або як самостійне обідня страва.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і ріжемо невеликими брусочками картоплю. Викладаємо її в сковороду до рослинного масла.
2. Солимо продукт, розмішуємо і обсмажуємо.
3. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і подрібнюємо його.
4. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
5. Викладаємо до картоплі спочатку ріпчасту цибулю.
6. Перемішуємо блюдо і готуємо до появи золотистої скоринки.
7. Викладаємо в масу необхідну кількість сметани.
8. Знову розмішуємо і тушкуємо заготівлю ще 5 хвилин на слабкому вогні.
9. В кінці додаємо в страва зелена цибуля.
10. Ароматна і поживна картопля готова. Розкладайте її по тарілках і пригощайтеся!
Картопля з цибулею і часником на сковороді
Ароматну і яскраву смажену картоплю можна приготувати з цибулею і часником. Частування порадує цікавим ароматом і поживними властивостями. Крім того, на кухню не піде багато часу.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Після цього ріжемо його невеликими і зручними для прожарювання шматками.
2. Відправляємо підготовлений овоч в розпечену сковороду, в яку попередньо влили рослинне масло.
3. Через 10 хвилин готування відправляємо в масу тонкі півкільця цибулі.
4. Далі видавлюємо сюди через прес зубчики часнику. Можна скористатися ножем.
5. Акуратно вимішуємо заготівлю, солимо її і перчимо за смаком.
6. Смажимо до готовності. В кінці процесу додаємо подрібнений зелений лук.
7. Розкладаємо готову картоплю по тарілках і подаємо до столу. Пробуйте!
Як посмажити хрустку картоплю з зеленою цибулею?
Просте і смачне літня страва – смажена картопля з зеленим цибулею. Частування вийде поживним і ароматним. Подавати його можна зі свіжими овочами або м’ясними стравами. Забирайте кулінарну ідею!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Нарізаємо його невеликими шматочками.
2. Промиваємо під водою пучок зеленого цибулі, подрібнюємо.
3. На розпечену сковороду спочатку викладаємо картоплю і готуємо його близько 10-15 хвилин. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
4. Далі додаємо подрібнену цибулю.
5. Акуратно перемішуємо блюдо і тушкуємо до готовності ще 5 хвилин. Дивимося по готовності картоплі.
6. Ароматна картопля з зеленим цибулею готова. Діліть на порції і пробуйте!
Смажена картопля з цибулею і морквою
Традиційний варіант приготування смаженої картоплі з цибулею і морквою. Ароматне частування порадує своєю поживністю. Можна подавати з іншими гарячими стравами або самостійно.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо ріпчасту цибулю та моркву.
2. Далі овочі дрібно ріжемо ножем. За бажанням, можна скористатися теркою.
3. Інгредієнти викладаємо в сковороду з олією. Готуємо пару хвилин до появи аромату. Стежимо, щоб овочі не підгоріли.
4. Доповнюємо обжарку тонкими часточками заздалегідь очищеного картоплі.
5. Солимо масу і акуратно перемішуємо. Смажимо до м’якості картоплі.
6. Соковите і ароматне блюдо готове. Розкладайте по тарілках, пробуйте і пригощайте гостей.
Швидка і смачна картопля з ковбасою і цибулею
Швидко і смачно посмажити ситну картоплю можна з додаванням цибулі і ковбаси. Такий варіант підходить для швидкого домашнього обіду. Беріть на замітку просту кулінарну ідею, на яку ви не витратите багато часу і сил.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Ковбаса – 180 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сало – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю очищаємо і промиваємо.
2. Сало нарізаємо дрібними шматками. Вони нам згодяться для обжарювання.
3. Викладаємо шматочки сала в розпечену сковороду і чекаємо, поки вони виділять достатню кількість жиру.
4. Нарізаємо картоплю і відправляємо її в сковороду.
5. Солимо овоч на смак і смажимо до рум’янцю.
6. У цей час ріжемо ковбасу тонкими брусочками.
7. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими кільцями.
8. Відправляємо цибулю в загальну масу. Готуємо до появи яскравого запаху.
9. Сюди ж викладаємо підготовлену ковбасу.
10. Подрібнюємо свіжу зелень.
11. Кладемо її до картоплі. Посипаємо блюдо чорним меленим перцем, акуратно перемішуємо і через пару хвилин прибираємо з вогню.
12. Яскраве страва з картоплі, ковбаси і цибулі готово. Розкладайте по тарілках і пробуйте!
Картопля смажена з цибулею і яйцями
Цікавий варіант обсмажування картоплі – з яйцями і цибулею. Така страва стане ситним частуванням на вашому домашньому столі. Рецепт порадує вас простим і швидким приготуванням. Справляться навіть новачки.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо його.
2. Ріжемо овоч невеликими шматочками і обсмажуємо в рослинному маслі.
3. Сюди ж додаємо дрібно порізану цибулю.
4. Солимо інгредієнти за смаком і акуратно перемішуємо.
5. Продовжуємо смажити до повної готовності.
6. Після цього розбиваємо курячі яйця.
7. Посипаємо заготівлю меленим перцем, закриваємо кришкою і чекаємо готовності яєць.
8. Ділимо частування на порції, розкладаємо по тарілках і пробуємо. Апетитне блюдо готове!