Смажені стрілки часнику – це доступне всім, дуже смачне блюдо, справжній річний делікатес. Страви з них чудово вписуються в будь раціон, крім того, вони багаті мінералами і вітамінами, необхідними організму. Ми підібрали 7 різноманітних рецептів страв зі стрілками часнику.
Смажені стрілки часнику з м’ясом по-китайськи
Часникові стрілки дуже люблять використовувати в східній кухні. У поєднанні з м’ясом виходять смачні і поживні страви з гострими нотками. Пропонуємо вам спробувати приготувати часникові стрілки з м’ясом по-китайськи.
Інгредієнти на
2 порц.
- Часникові стрілки 300 гр.
- М’ясо 150 гр.
- Соус соєвий 2 ч. л.
- Крохмаль картопляний 2 ч. л.
- Вода 200 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Перець чилі за смаком
- Суміш перців за смаком
- Імбир за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смажені стрілки часнику? Для смаження потрібно тільки зелена частина пагонів, зріжте квітучу і білу нижню частини.
- Стрілки помийте і наріжте.
- Приготуйте соус. Змішайте воду, соєвий соус, сіль, цукор і крохмаль. Відразу ж додайте імбир і суміш перців, перемішайте.
- На сковороду влийте рослинне масло. М’ясо наріжте тонкою соломкою і обсмажте на сильному вогні протягом 2-3 хвилин. Потім додайте часникові стрілки і смажте ще 3 хвилини.
- Після цього влийте підготовлений соус і доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте страву 5 хвилин на повільному вогні. В результаті у вас вийде ніжні паростки часнику з шматочками м’яса в гостро-солодкому соусі.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику зі свининою на сковороді
Багато господинь знають, що молоді стрілки часнику цілком їстівні і дуже смачні. Особливо добре смажити їх з м’ясом, наприклад, зі свининою. Страви виходять більше, ніж доступними і дуже смачними.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне рафіноване – 4 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
- часникові Стрілки – 200 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Соус соєвий – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте воду, сіль, цукор, перець, соєвий соус і крохмаль.
2. Свинину наріжте соломкою і обсмажте з усіх боків на рослинному маслі.
3. Часникові стрілки помийте, наріжте і додайте до м’яса, смажте 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
4. Потім влийте підготовлений соус, перемішайте і доведіть до кипіння на сильному вогні. після цього зменшіть вогонь і тушкуйте 5-7 хвилин.
5. Смажені часникові стрілки зі свининою готові.
Приємного апетиту!
Як смачно приготувати стрілки часнику з м’ясом яловичини?
При термообробці різкий часниковий запах з стрілець випаровується і залишається тільки приємна пікантність, яка так добре гармонує з м’ясом яловичини. Пропонуємо вам скуштувати оригінальну страву для обіду або вечері з часникових стрілок і яловичини.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- часникові Стрілки – 400-500 гр.
- Філе яловичини – 400-500 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Соус соєвий – 4-6 ст. л.
- Цукор – 1-1,5 ст. л.
- Часник – 6-8 зуб.
- Перець чилі – за смаком.
- Масло рослинне – 4-6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Оцет 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Яловичину помийте і наріжте соломкою. М’ясо полийте оцтом, перемішайте і залиште маринуватися.
2. Часникові стрілки помийте і наріжте смужками по 3-4 сантиметри завдовжки.
3. Печериці наріжте скибочками.
4. На сковороду влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте м’ясо до готовності, приблизно 20-25 хвилин, в кінці посоліть його за смаком. Потім додайте часникові стрілки, смажте до м’якості 10-15 хвилин.
5. Далі додайте гриби і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин.
6. У мисці змішайте соєвий соус, цукор, подрібнений часник, перець чилі і цукор. Додайте отриману суміш в зажарку, перемішайте і смажте ще близько 5 хвилин.
7. Готову страву при бажанні посипати кунжутним насінням.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику з куркою з соєвим соусом на сковороді
Пропонуємо вам спробувати чудове за своїм складом і смаком страва, смажені часникові стрілки з куркою і соєвим соусом. Вона ситна, але в теж час дуже ніжне і пікантне.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Філе куряче – 150 гр.
- часникові Стрілки – 100 гр.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими серветками і наріжте соломкою. Перекладіть м’ясо в миску, залийте його соєвим соусом, додайте гірчицю і перець, перемішайте, залиште на півгодини. Потім обсмажте курку на олії до рум’яної скоринки.
2. Болгарський перець наріжте соломкою.
3. Часникові стрілки помийте, наріжте смужками по 3-4 сантиметри завдовжки, додайте їх на сковороду до курки, смажте кілька хвилин.
4. Потім додайте болгарський перець, обсмажте 3-4 хвилини. Далі всипте кунжут, сіль за смаком, перемішайте.
5. Трохи обсмажте насіння кунжуту і вимкніть вогонь. Смачне блюдо з часникових стрілок і курки готово.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити стрілки часнику з яйцем?
Простий рецепт страви, яка може бути приготоване в будь-який час дня – смажені часникові стрілки з яйцем. Страву можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді в доповнення до основних м’ясних страв.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- часникові Стрілки – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Молоді стрілки часнику промийте під проточною водою, зріжте коробочки з насінням.
2. Наріжте стрілки відрізками по 3-4 сантиметри завдовжки.
3. На сковороді розігрійте олію, викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю і часникові стрілки, смажте до м’якості.
4. Потім розбийте в сковорідку яйця, дайте їм трохи схопитися, посоліть, приправте за смаком і продовжуйте смажити до готовності, постійно помішуючи.
5. Смажені стрілки часнику з яйцем готові, подавайте їх на стіл, попередньо посипавши січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачна смажена картопля зі стрілками часнику
Картопля і часник – що може бути смачніше і простіше. Не потрібно боятися неприємного запаху, тому що при термообробці стрілки часнику віддають всю свою гіркоту і пікантність картоплі, залишається тільки приємний смак і легкий аромат.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Стрілки часнику – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками приблизно одного розміру.
2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте картоплю до рум’яної скоринки з усіх боків.
3. Стрілки часнику можна використовувати свіжі або заморожені. Свіжі помийте і наріжте, заморожені повністю розморозьте.
4. Коли картопля буде майже готовий, додайте часникові стрілки і продовжуйте смажити 7-10 хвилин.
5. Наприкінці посоліть страву за смаком і подавайте на стіл зі сметаною або соусами на її основі.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування стрілок часнику з яйцем і помідорами
Відмінне літнє блюдо на швидку руку. Особливо воно актуальне, коли на городі вже дозріли овочі і у часнику тільки-тільки почали зав’язувати коробочки з насінням. Смажені часникові стрілки з помідорами і яйцем чимось нагадують омлет.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- часникові Стрілки – 100 гр.
- Яйця курні – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часникові стрілки промийте, зріжте коробочки з насінням і наріжте пагони смужками.
2. Перекладіть часникові стрілки в розігріту сковороду, смажте на олії, періодично помішуючи.
3. Помідори помийте і дрібно наріжте. Додайте овочі на сковороду до часнику, продовжуйте смажити.
4. Через 5-7 хвилин додайте майонез, спеції і сіль, перемішайте і смажте 2-3 хвилини.
5. В останню чергу розбийте яйця, перемішайте і доведіть блюдо до готовності під закрито кришкою.
6. Подавайте стрілки часнику, смажені з яйцями і помідорами в гарячому вигляді.