Смажений лагман – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Смажений лагман по-уйгурски

Смажений лагман по-уйгурски відрізняється від оригінального страви тим, що являє собою другу страву, без бульйону. Відповідно, смак і аромат всіх складових виходить у кілька разів яскравіше, що не може не радувати любителів цього апетитного страви.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Локшина для лагмана – 100 гр.
  • Яловичина – 150 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода мінеральна – ½ склянки
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Оцет 9% – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування м’яса в контейнері змішуємо наступні компоненти: яйця, ложку крохмалю, сіль, мелений перець і трохи соєвого соусу, перемішаного з мінеральною водою. Промите м’ясо ріжемо на слайсы і занурюємо в підготовлений соус, залишаємо на 90 хвилин. Подрібнений імбир і часник заливаємо окропом у різних шальках.

Крок 2. Після закінчення часу, на розпеченому маслі швидко обсмажуємо яловичину до зміни кольору, додаємо нарізку з солодкого перцю та капусти. Витримуємо компоненти на вогні близько двох хвилин при частому помішуванні і викидаємо на друшляк, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок 3. У порожній казан відправляємо півкільця цибулі, подрібнений часник, разом з рідиною, а також воду з-під імбиру, пасту з перетертих томатів. Тушкуємо компоненти, а потім повертаємо в жароміцний посуд, попередньо обсмажену яловичину і овочі. Присмачую сіллю, паприкою, соєвим соусом і оцтом, прогріваємо ще 3-4 хвилини.

Крок 4. Перекладаємо вміст жаровні в тарілку (обов’язково разом з соусом). А в гарячу сковороду кладемо відварену локшину, смажимо 2-3 хвилини і доповнюємо чверть кільцями цибулі.

Крок 5. Відкидаємо локшину на друшляк, видаляючи масло, і повертаємо в казан, також додаємо м’ясний соус (вже без рідини).

Крок 6. Розподіляємо апетитну страву по тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!