Смачна горбуша, запечена в духовці з овочами
Запікання горбуші під шубою з моркви і цибулі – найпопулярніша страва з цієї риби. Ці овочі віддають рибі свій сік і аромат, роблячи її м’якою, соковитою і смачною. Але в цьому рецепті є маленький секрет – застосування гірчично-кефірного соусу. Запікати будемо шарами. Смак неймовірний, спробуйте!
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Моркву і цибулю – по 2 шт.
- Гірчиця – 1.5 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Твердий сир – 50 г
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте горбушу для запікання. Для цього її почистіть від луски, видаліть голову, плавники і нутрощі і обробити тушку на два філе, максимально діставши кісточки. Потім поріжте філе шматочками шириною в 2 див.
Крок 2. Шматочки риби посипте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.
Крок 3. Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими шматочками.
Крок 4. Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.
Крок 5. Ці овочі обсмажте на розігрітій олії до м’якого стану, трохи посоливши їх.
Крок 6. Застеліть фольгою деко для запікання і змастіть його маслом.
Крок 7. Із вказаного в рецепті кількості сметани і гірчиці приготуйте соус.
Крок 8. Шматочки горбуші добре вмочайте в цей соус покладіть частину риби як перший шар.
Крок 9. На неї викладіть обсмажені цибулю з морквою.
Крок 10. Твердий сир натріть на крупній тертці і половину його посипте поверх овочів.
Крок 11. Потім розкладіть другим шаром решта шматочки горбуші, також вмочивши їх у соус.
Крок 12. Рибу зверху посипте іншим тертим сиром.
Крок 13. Запікайте горбушу з овочами при температурі 190° С протягом 25 хвилин.
Крок 14. Ваша рибка повинна вийти соковитою і м’якою. Подайте до неї гарнір з відвареної картоплі або рису.
Приємного апетиту!