Соковиті котлети з курячого фаршу, запечені на деку в духовці
Соковиті курячі котлети, які будуть такими ж смачними, як смажені на сковороді, але корисніше, простіше і швидше. З цим блюдом впорається навіть новачок.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- М’ясо курки – 650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Коріандр – 2 щіпки;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Процес приготування:
1. Саме по собі куряче м’ясо не таке жирне, як свинина або яловичина, і фарш з неї виходить густим і щільним, так що з нього зручно ліпити котлети. Якщо берете частину м’яса з кістками, враховуйте їх вага та беріть трохи більше, щоб на виході отримати потрібну кількість чистого фаршу. Куряче філе наріжте великими шматками, також очистіть цибулю і часник і поріжте їх на часточки.
2. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, за підсумком у вас повинно вийде близько 700 грам фаршу.
3. Отриману масу ретельно перемішайте, щоб в ній рівномірно розподілилися цибулю і часник. На цьому етапі фарш можна відбити, щоб спростити собі процес ліплення в подальшому: наберіть в долоню масу і з зусиллям киньте назад в миску. Не перестарайтеся, щоб потім не довелося відмивати всю кухню. Ваша задача – максимально прибрати з фаршу зайве повітря.
4. Додайте сіль, перець і коріандр. Якщо у вас є якісь улюблені спеції для курки, додайте їх теж. Знову все акуратно перемішайте.
5. Наступними покладіть фарш панірувальні сухарі, яйце. Тут сухарі можна за бажанням замінити вимоченим у воді або молоці білим хлібом, але тоді маса буде більш рідкою і котлети будуть гірше тримати форму.
6. Гарненько все перемішайте фарш має вийти густим і однорідним.
7. На деко або в підготовлену форму вилийте масло і рівномірно розподіліть по дну. Поділіть фарш на 6 рівних частин, кожну частину, перш ніж сформувати котлету, відбийте пару раз про руки. Так ви зведете до мінімуму шанс того, що ваші щільні котлети разваляться від розширення скупчився в них повітря. Після скатайте масу в кульку і злегка приплющите. Викладіть котлети на деко, за бажанням можете змастити їх верхівки маслом, щоб після випікання у них з’явилася золотава скоринка. Приберіть блюдо в духовку, розігріту до 200 С, на 25-30 хвилин.
8. У процесі випікання котлети трохи усохнуть і покриються коричневою скоринкою.
9. По закінченні вказаного часу дістаньте деко з духовки, перекладіть котлети на тарілки і подавайте на стіл з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!