Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами – 4 покрокових рецептів збірної мясної солянки з оливками, картоплею, огірками

Як приготувати домашню солянку з ковбасою, солоними огірками, маслинами і лимоном?

Ситний суп на основі насиченого м’ясного бульйону, поживний, зігріваючий, простий у приготуванні і не вимагає яких-небудь специфічних інгредієнтів, щоб бути смачним і подобається як дорослим, так і дітям.

Час готування: 240 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Яловичина – 610 гр.
  • Вода – 3 л
  • Ковбаски – 200 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Маслини – 200 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Візьміть каструлю відповідного об’єму з товстим дном, залийте водою, туди ж відправте м’ясо і поставте на вогонь. Яловичину для солянки краще брати на кістки, так бульйон вийде більш насиченим.

2. Дочекайтеся, поки бульйон закипить, зніміть піну, яка утворилася і зменшіть вогонь. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, і при необхідності також зніміть її.

3. Цибулину очистіть від лушпиння і покладіть в каструлю до м’яса і залиште варитися бульйон на дві години. Нагрівання виставте таким чином, щоб вода в каструлі постійно перебувала у стані слабкого кипіння.

4. За 10 хвилин до готовності бульйону закиньте в каструлю пару лаврових листочків і горошини запашного перцю. По закінченні вказаного часу дістаньте з каструлі м’ясо і цибулину: перше відкладіть на тарілку, а друге вам більше не знадобиться. Бульйон процідіть через дрібне сито, щоб позбутися від спецій і залишків піни.

5. Солоні огірки наріжте дрібною соломкою, викладіть в сотейник і залийте невеликою кількістю бульйону, щоб він повністю покривав огірки. Варіть все протягом 5-6 хвилин, після чого зніміть з вогню і додайте у велику каструлю до залишився бульйону.

6. Другу цибулину почистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній брусочок вершкового масла. Туди ж перекладіть покришений цибулю і обсмажуйте до тих пір, коли він не розм’якшитися і не стане прозорим.

7. Коли цибуля почне потроху набувати золотистий відтінок, додайте томатну пасту і 3-4 столові ложки води. Ретельно все перемішайте, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. За бажанням в зажарку на цьому етапі можна додати ваші улюблені спеції.

8. Поки гаситься цибулю в томатній пасті, відокремте вже охолоджену яловичину від кістки і наріжте кубиками. Також наріжте ковбаски, або інші копченості, наприклад, реберця.

9. Нарізане м’ясо і ковбасу перекладіть в бульйон з огірками, туди ж відправте засмажку. Додайте сіль і перець за смаком, доведіть суп до кипіння і залиште варитися на 15-20 хвилин.

10. Готову солянку розлийте по тарілках, додайте маслин з розрахунку 6-8 штук на порцію, покладіть часточку лимона і за бажанням можна також додати сметану і дрібно покришену петрушку, або будь-яку іншу зелень. Приємного апетиту!