Сьомга на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Сьомга на сковороді – це самий простий і швидкий спосіб приготування жирною червоною риби, насиченою безліччю корисних макро – і мікроелементів. Рибка готується за лічені хвилини, а після термічної обробки в буквальному сенсі розпадається по волокнах при мінімальному тиску приладів. Подавати сьомгу до столу рекомендується з печеними або відварними овочами, такий гарнір не буде перебивати ніжний і насичений смак риби, а навпаки-доповнить і підкреслить його.

Стейк із сьомги на сковороді

Стейк із сьомги на сковороді – це не тільки дуже корисне і поживне блюдо, але ще й ефектне. Тому подати таку страву можна не тільки до сімейного вечері, але і до святкового столу. Можете не сумніватися, всі гості будуть в захваті. А весь секрет у швидкій тепловій обробці.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Стейк сьомги 2 шт.
  • Масло оливкове 80 мл
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Шматки червоної риби викладаємо на тарілку, збризкуємо соком кислого цитрусового фрукта.
  2. Приправляємо сьомгу невеликою кількістю солі і улюбленими приправами, намагаємося не переборщити.
  3. З усіх сторін промазуємо стейки якісним оливковою олією і залишаємо для просочення на 3-5 хвилин.
  4. У чавунній сковороді розжарюємо оливкову олію і кладемо рибу, смажимо 1-2 хвилини на сильному полум’я до рум’яності.
  5. За закінчення часу, шматочки обережно перевертаємо.
  6. Підсмажуємо сьомгу з другої сторони і зменшуємо полум’я до мінімуму, прикриваємо жароміцний посуд кришкою і витримуємо страву на конфорці ще 3-5 хвилин.
  7. Кладемо золотисту рибку на тарілку, доповнюємо лимоном і свіжим огірком – насолоджуємося!

Сьомга у вершковому соусі на сковороді

Сьомга у вершковому соусі на сковороді – це ніжна риба, просочена в міру густим соусом, приготованим з простих і доступних інгредієнтів: борошна, вершків і спецій, які доповнюють і відтіняють приємний і ненав’язливий смак корисної червоної риби, багатої насиченими жирами.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сьомга (стейки) – 3 шт.
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Лимон – 30-40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки зачищаємо від луски і перевіряємо на наявність кісточок, старанно промиваємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Поливаємо рибу соком лимона, посипаємо перцем і сіллю – натираємо і залишаємо на 10 хвилин для маринування.

Крок 3. Просочену добавками сьомгу з усіх боків паніруємо в борошні.

Крок 4. У сковороді нагріваємо олію і викладаємо стейки, смажимо на помірному полум’я по три хвилини з кожного боку.

Крок 5. Червону рибу, покриту шкірочкою, поливаємо вершками.

Крок 6. Зменшуємо вогонь до мінімального і, накривши кришкою, тушкуємо протягом чотирьох хвилин.

Крок 7. Блюдо сервіруємо і обов’язково поливаємо густим соусом. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Смажена сьомга на сковороді гриль

Смажена сьомга на сковороді гриль – це страва, на приготування якого у вас підуть лічені хвилини, що зовсім не дивно. Дана червона риба має настільки хорошим смаком, що він практично не потребує доповнення, достатньо лише обсмажити рибку, попередньо замаринувавши її солі, перці і соку лимона.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сьомга – 300 гр.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Масло рослинне – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед термічною обробкою ретельно обробляємо рибку від лусочок і дрібних кісток, обполіскуємо і насухо витираємо паперовими серветками.

Крок 2. Виклавши стейки на тарілку, промазуємо з усіх боків рослинним маслом, присмачую соком цитрусового фрукта, а також сіллю і чорним перцем. Для просочення залишаємо заготовку «в спокої» на 8-10 хвилин.

Крок 3. Добре розігріваємо рифлену сковорідку викладаємо сьомгу, полум’я – максимальна.

Крок 4. Обсмажуємо рибу протягом 120 секунд, перевертаємо і витримуємо на вогні ще 2 хвилини.

Крок 5. Рум’яні стейки викладаємо в ємність накриваємо фольгою. Через 5 хвилин риба дійде до повної готовності.

Крок 6. Ароматне блюдо рекомендується подавати в поєднанні з листям свіжого шпинату, лимона і кедрових горішків. Приємного апетиту!

Сьомга зі шпинатом на сковороді

Сьомга зі шпинатом на сковороді – це комплексне страву, яке включає в себе філе червоної риби, тушковану в овочевому соусі, що складається з дрібно нарізаного шпинату, цибулі і зелені. Вершки в даному «ансамблі» виступають сполучною ланкою, яка об’єднує всі складові.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Філе сьомги – 300 гр.
  • Шпинат – 80 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Кріп – 10 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний молоти – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену рибу швидко смажимо на розігрітій рослинній олії з усіх сторін і викладаємо в тарілку.

Крок 2. На тому ж маслі пасеруємо цибульні півкільця до прозорості і м’якості.

Крок 3. Тепер в жаровню відправляємо подрібнений шпинат і пір’я зеленого лука, перемішуємо і тушкуємо до зменшення зелені в обсязі.

Крок 4. Заливаємо складові вершками і на помірному нагріванні доводимо до кипіння.

Крок 5. У гарячий соус викладаємо рибу, посипаємо сіллю, подрібненим кропом і перцем – накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному полум’я близько 10 хвилин.

Крок 6. Соковиту сьомгу подаємо до столу разом з скибочками багета, яким дуже смачно вымакивать ніжний соус. Приємного апетиту!

Філе сьомги, смажене на сковороді

Філе сьомги, смажене на сковороді – це відмінний варіант поживного обіду або вечері, з готуванням якого впорається кожен. Всього лише за 15 хвилин можна з легкістю приготувати соковите і неймовірно смачне філе, яке ідеально поєднується з скибочкою свіжого лимона і зеленню.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе сьомги – 400 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подачі:

  • Лимон – 50 гр.
  • Базилік – 1 гілочка.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування промиваємо рибу, лимон і зелень під струменем води, обсушуємо.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло в сковорідці і викладаємо сьомгу, приправлену перцем і сіллю, шкірою вниз, засікаємо рівно 5 хвилин.

Крок 3. Озброївшись кулінарними щипцями, акуратно перевертаємо філе і обсмажуємо ще 5 хвилин.

Крок 4. Ніжну рибку викладаємо на сервірувальну тарілку і декоруємо тонкими слайсами лимона, а також листочками ароматного базиліка.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення від процесу!

Тушкована сьомга з овочами на сковороді

Тушкована сьомга з овочами на сковороді – легке і поживна страва, яка подарує вам заряд бадьорості і енергії на довгі години, які не будуть супроводжуватися тяжкістю в шлунку. Червона риба прекрасно поєднується з солодким перцем, соковитими томатами і печерицями.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сьомга – 250-300 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Лимон/лайм – ¼ шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком, поданим вище, готуємо необхідний набір продуктів.

Крок 2. Промиті під водою стейки щедро поливаємо соком лимона, кілька разів перевертаємо і, орієнтуючись на свої смакові уподобання, натираємо чорним перцем і сіллю.

Крок 3. І поки сьомга просочується, нарізаємо овочі: гриби четвертинками, томати на 2-4 частини, залежно від їх розміру, а м’якоть солодкого перцю невеликими кубиками. Інгредієнти підсолюємо і перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 4. У сковорідку наливаємо олію і нагріваємо, закидаємо печериці і асорті з овочів, готуємо на помірному полум’я при частому помішуванні близько 3-4 хвилин.

Крок 5. Підрум’янені компоненти зрушуємо в бік і викладаємо стейки, закриваємо жароміцний посуд кришкою.

Крок 6. Після закінчення двох хвилин, рибу перевертаємо і перемішуємо з овочами. Тушкуємо страву ще 1-2 хвилини.

Крок 7. Готову страву збризкуємо соком цитрусового фрукта і негайно приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Сьомга в клярі на сковороді

Сьомга в клярі на сковороді – це хоч і досить жирне блюдо, але за рахунок його прекрасного насиченого смаку, його можна дозволити собі хоча б зрідка. До столу рекомендується подавати таку рибку, як з гарніром, так і просто збризнувши соком цитрусового фрукта.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Сьомга – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Трави сушені – 2 щіпки.
  • Приправи – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. За ніч до початку готування дістаємо рибку з морозилки і залишаємо до повного розморожування на нижній полиці холодильної камери.

Крок 2. З сьомги видаляємо шкірку, дрібні кісточки і луску, якщо така десь залишилася. Нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 3. Рибу приправляємо ароматними травами, улюбленими спеціями і сіллю – залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.

Крок 4. Паралельно готуємо кляр: в піалу розбиваємо яйце, підсипаємо борошно і трохи солі.

Крок 5. Компоненти ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. У сковороді розігріваємо рослинне масло і паралельно занурюємо сьомгу в підготовлений кляр.

Крок 7. Напівфабрикати кладемо в жаровню і готуємо 3-4 хвилини на мінімальному нагріві.

Крок 8. Далі, шматочки перевертаємо, закриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо ще близько 3 хвилин.

Крок 9. Золотисту рибку подаємо до столу «з пилу, з жару». Приємного апетиту!

Як приготувати черевця сьомги на сковороді?

Як приготувати черевця сьомги на сковороді? Напевно, цим питанням задавався жоден кулінар, бо як черевця, на відміну від філе, містять в собі набагато більше жиру, який може когось збентежити. Але нехай наявності жирку вас не бентежить, бо, як він лише додасть соковитості!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Черевця сьомги – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені черевця старанно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Розрізаємо на невеликі сегменти.

Крок 3. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, посипаємо сіллю і меленим перцем.

Крок 4. Викладаємо рибу на сковороду з розігрітим маслом.

Крок 5. Періодично повертаючи черевця, готуємо протягом 10 хвилин на середньому нагріві.

Крок 6. Підрум’янену рибку розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!