Болоньєзе з фаршем і грибами в домашніх умовах
Соковитий, густий соус болоньєзе – це повноцінне поживне частування. Приготувати його можна з додаванням м’ясного фаршу і грибів. Спробуйте простий і цікавий рецепт, який урізноманітнить ваше звичне меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1000 гр.
Склад:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вино біле сухе – 100 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Бульйон м’ясний – 100 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю з часником будь-яким зручним способом. Обсмажуємо продукти до м’якості на рослинному маслі.2. Натираємо моркву і відправляємо її в обжарку.
3. Тонкими пластинами ріжемо печериці. Занурюємо їх до овочів.
4. Слідом викладаємо м’ясний фарш. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо.
5. Тушкуємо продукти до готовності м’яса і грибів. Вливаємо вино і даємо йому повністю випаруватися.
6. Додаємо м’ясний бульйон, подрібнені помідори і томатну пасту. Вимішуємо і тушкуємо ще 40 хвилин, регулярно помішуючи.
7. Густий і смачний соус з фаршем і грибами готовий. Можна подавати до столу!