Соус болоньєзе класичний – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Болоньєзе з фаршем і грибами в домашніх умовах

Соковитий, густий соус болоньєзе – це повноцінне поживне частування. Приготувати його можна з додаванням м’ясного фаршу і грибів. Спробуйте простий і цікавий рецепт, який урізноманітнить ваше звичне меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1000 гр.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Бульйон м’ясний – 100 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю з часником будь-яким зручним способом. Обсмажуємо продукти до м’якості на рослинному маслі.2. Натираємо моркву і відправляємо її в обжарку.3. Тонкими пластинами ріжемо печериці. Занурюємо їх до овочів.

4. Слідом викладаємо м’ясний фарш. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо.

5. Тушкуємо продукти до готовності м’яса і грибів. Вливаємо вино і даємо йому повністю випаруватися.

6. Додаємо м’ясний бульйон, подрібнені помідори і томатну пасту. Вимішуємо і тушкуємо ще 40 хвилин, регулярно помішуючи.

7. Густий і смачний соус з фаршем і грибами готовий. Можна подавати до столу!