Стегенця на сковороді – 8 смачних рецептів курячих стегенець з покроковими фото

Курячі стегенця в соєвому соусі на сковороді

Курячі стегенця, замариновані в соєвому соусі, – дуже смачне і ароматне блюдо. Завдяки маринаду м’ясо стає соковитим, м’яким і набуває красивий відтінок.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Стегенця курячі – 800 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • італійські Трави – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегенця спочатку промиваємо теплою проточною водою. Потім, щоб прибрати зайву вологу, м’ясо слід обтерти паперовими рушниками. Якщо у вас занадто великі стегенця, розріжте їх навпіл.

Крок 2. Викладаємо курку в миску і приправляємо її спеціями і травами. Заливаємо стегенця соєвим соусом. Будьте обережні при додаванні солі, щоб не переборщити, так як соєвий соус спочатку солоний.

Крок 3. Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Не варто економити з цим інгредієнтом: страва буде ще смачніше. Відправляємо скибочки цибулі до стегенець. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо в холодильнику на годину. Це мінімум. Найкраще замаринувати м’ясо на ніч.

Крок 4. В заздалегідь розігріту олію викладаємо замариноване м’ясо з цибулею і обсмажуємо його до появи рум’яності з обох сторін. Потім сковороду з стегенцями потрібно накрити кришкою і обсмажувати м’ясо до готовності 15-20 хвилин.

Крок 5. Даємо курці настоятися під кришкою, а потім подаємо до столу разом з гарніром – рисової або гречаною кашею, картоплею, овочами.

Приємного апетиту!