Стейк зубатки з сиром в духовці
Стейк зубатки з картоплею в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Готова риба виходить неймовірно соковитою, апетитною і поживною. Подавайте до домашнього або святкового столу. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Стейк зубатки – 5 шт.
- Сир твердий – 300 гр.
- Картопля – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Зелень – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо стейки зубатки та обтираем їх паперовим рушником.
Крок 2. Натираємо заготовки сіллю і спеціями для риби. Поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Крок 3. Відрізаємо 5 шматочків фольги і формуємо з них форми з бортами під розмір стейків.
Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на тертці.
Крок 5. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кружками.
Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, майонез і подрібнену зелень.
Крок 7. Перемішуємо заготовку до рівномірного розподілу продуктів.
Крок 8. Натираємо на тертці твердий сир.
Крок 9. Очищену картоплю ріжемо кружальцями.
Крок 10. У формочки з фольги порційно кладемо картоплю.
Крок 11. Далі кладемо моркву і цибулю.
Крок 12. Обмазуємо овочі соусом зі сметани, майонезу і зелені.
Крок 13. Кладемо рибу і трохи кілець цибулі.
Крок 14. Засипаємо все це тертим сиром.
Крок 15. Перекладаємо заготовки на деко. Прикриваємо шматком фольги.
Крок 16. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 17. Знімаємо фольгу і підрум’янюємо ще 10 хвилин.
Крок 18. Стейк зубатки з сиром в духовці готовий. Подавайте до столу!