Стейк зубатки в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Стейк зубатки з сиром в духовці

Стейк зубатки з картоплею в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Готова риба виходить неймовірно соковитою, апетитною і поживною. Подавайте до домашнього або святкового столу. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки – 5 шт.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо стейки зубатки та обтираем їх паперовим рушником.

Крок 2. Натираємо заготовки сіллю і спеціями для риби. Поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 3. Відрізаємо 5 шматочків фольги і формуємо з них форми з бортами під розмір стейків.

Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на тертці.

Крок 5. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кружками.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, майонез і подрібнену зелень.

Крок 7. Перемішуємо заготовку до рівномірного розподілу продуктів.

Крок 8. Натираємо на тертці твердий сир.

Крок 9. Очищену картоплю ріжемо кружальцями.

Крок 10. У формочки з фольги порційно кладемо картоплю.

Крок 11. Далі кладемо моркву і цибулю.

Крок 12. Обмазуємо овочі соусом зі сметани, майонезу і зелені.

Крок 13. Кладемо рибу і трохи кілець цибулі.

Крок 14. Засипаємо все це тертим сиром.

Крок 15. Перекладаємо заготовки на деко. Прикриваємо шматком фольги.

Крок 16. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 17. Знімаємо фольгу і підрум’янюємо ще 10 хвилин.

Крок 18. Стейк зубатки з сиром в духовці готовий. Подавайте до столу!