Соковитий минтай, запечений у фользі в духовці
Соковитий минтай, запечений у фользі в духовці, буде у вас більш простим, корисним і «чистим» варіантом приготування порівняно з жаркою риби у фритюрі або на сковороді. Для соковитості додамо до минтаю трохи цибулі і запечемо в сметанному соусі. Можна запікати рибу у фользі порційно, але в цьому рецепті запечемо на загальному деко для запікання вибираємо філе.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Філе мінтая морожене – 600 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе минтая заздалегідь розморозьте в природних умовах. Потім промийте під проточною водою і вологу приберіть серветкою.
Крок 2. Деко застеліть шматком фольги і змастіть її рослинним маслом.
Крок 3. Філе з обох сторін посипте сіллю, можна морський, і укладіть на деко.
Крок 4. Очищену велику цибулину наріжте тонкими кільцями і розділіть їх.
Крок 5. В окремій піалі змішайте сметану будь-якої жирності з невеликою кількістю солі.
Крок 6. Пучок кропу промийте, обсушити, дрібно наріжте і додайте до сметані. До соусу налийте ложку рослинного масла, і все перемішайте.
Крок 7. Приготованим сметанним соусом рівномірно покрийте філе минтая. Поверх соусу розкладіть цибульні кільця. Увімкніть Духовку на 160-180°С.
Крок 8. Минтай щільно накрийте другим шматком фольги, зафіксувавши краю, щоб соус не протікав. Запікайте блюдо протягом 25 хвилин, цього часу буде достатньо.
Крок 9. Потім фольгу зверху зніміть і потримайте рибу ще 5 хвилин, щоб запеклася рум’яна кірочка. Соковитий минтай, запечений у фользі в духовці, розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу. Приємного апетиту!