Страви з путасу – 8 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Путасу в духовці з картоплею

Путасу в духовці з картоплею – неймовірно ситне і смачне блюдо для вашого домашнього столу. Якщо хочете порадувати себе і близьких апетитним частуванням, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею. З покроковим рецептом справляться навіть новачки!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Путасу очищена – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу. Після солимо її і посипаємо спеціями для риби. Кладемо в пакет, ретельно трясемо його і маринуємо 10-15 хвилин.

Крок 2. Чистимо і промиваємо картоплю. Нарізаємо її гуртками і викладаємо на деко з фольгою, попередньо змазаній рослинною олією.

Крок 3. Солимо овоч і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 4. На картопляний шар викладаємо підготовлену рибу.

Крок 5. Зверху кладемо півкільця цибулі.

Крок 6. Поливаємо все це майонезом.

Крок 7. Акуратно розмазуємо майонез із заготівлі.

Крок 8. Готуємо частування 1 годину хвилин при температурі 200-220 градусів.

Крок 9. Путасу в духовці з картоплею готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!