Страви з щавлю – 10 рецептів приготування

Пиріг зі щавлем в духовці

Пиріг зі щавлем в духовці – це оригінальна випічка, яка чудово підходить, як до тарілці курячого бульйону (якщо додавати менше цукру), так і до гуртку меленої кави. Ніжне тісто і апетитна зелена начинка відмінно доповнюють один одного, спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Щавель – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • М’ята – 2-3 гілочки.
  • Крохмаль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в глибокій ємності розтираємо в крихту м’яке вершкове масло, борошно і цукровий пісок.

Крок 2. До сухої суміші додаємо розпушувач і сметану – замішуємо тісто і збираємо його в клубок, затягуємо ємність плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо начинку: промитий і обсушенный щавель нарізаємо смужками товщиною не більше сантиметра і об’єднуємо з крохмалем, цукром і рубаною м’ятою.

Крок 4. Відокремлюємо від тесту приблизно 65% і розгортаємо в коло по діаметру трохи більше форми і переносимо в посуд за допомогою качалки, бортики підрівнюємо пальцями.

Крок 5. Розподіляємо ароматну начинку.

Крок 6. Залишки тіста розкачуємо і кладемо поверх щавлю, скріплюємо, а по центру робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо верхівку расколоченным яйцем і випікаємо 40 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 7. Рум’яний пиріг злегка остуджуємо, нарізаємо шматочками і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!