Пиріг зі щавлем в духовці
Пиріг зі щавлем в духовці – це оригінальна випічка, яка чудово підходить, як до тарілці курячого бульйону (якщо додавати менше цукру), так і до гуртку меленої кави. Ніжне тісто і апетитна зелена начинка відмінно доповнюють один одного, спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно – 350 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Щавель – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- М’ята – 2-3 гілочки.
- Крохмаль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста в глибокій ємності розтираємо в крихту м’яке вершкове масло, борошно і цукровий пісок.
Крок 2. До сухої суміші додаємо розпушувач і сметану – замішуємо тісто і збираємо його в клубок, затягуємо ємність плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Крок 3. Не гаючи часу, готуємо начинку: промитий і обсушенный щавель нарізаємо смужками товщиною не більше сантиметра і об’єднуємо з крохмалем, цукром і рубаною м’ятою.
Крок 4. Відокремлюємо від тесту приблизно 65% і розгортаємо в коло по діаметру трохи більше форми і переносимо в посуд за допомогою качалки, бортики підрівнюємо пальцями.
Крок 5. Розподіляємо ароматну начинку.
Крок 6. Залишки тіста розкачуємо і кладемо поверх щавлю, скріплюємо, а по центру робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо верхівку расколоченным яйцем і випікаємо 40 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
Крок 7. Рум’яний пиріг злегка остуджуємо, нарізаємо шматочками і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!