Млинці на кислій сметані
Млинці на кислій сметані – це смачне і ароматне страву, яке розлітається з тарілок в мить ока, незалежно від того, з якими добавками їх подавати до столу. Тонкі і рум’яні млинці чудово підходять для фарширування. Але буде не менш апетитно, якщо ви просто польете млинці ягідним джемом або яблучним варенням.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 14.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Сметана кисла – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Окріп – 100-150 мл
- Борошно – 1 склянка
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В мисці з високими бортиками збовтуємо яйця до легкої пінки на поверхні.
Крок 2. Підливаємо рослинне масло без запаху і викладаємо скисшую сметану.
Крок 3. Після додаємо соду, цукровий пісок і сіль.
Крок 4. Постійно помішуючи складові, поступово додаємо окріп – розмішуємо до отримання гладкої однорідної маси.
Крок 5. Підсипаємо просіяне пшеничне борошно.
Крок 6. І замішуємо тісто.
Крок 7. Наполягаємо масу близько 15 хвилин, і приступаємо до смаження: розігріту сковороду перед випіканням першого млинця промазуємо рослинним маслом, виливаємо тісто і, розподіливши, готуємо по 50-60 секунд з кожної сторони.
Крок 8. Укладаємо рум’яні млинці в стопку для збереження тепла і подаємо до столу. Приємного апетиту!