Страви зі старої сметани – 6 швидких і смачних рецептів приготування з кислої сметани з покроковими фото

Млинці на кислій сметані

Млинці на кислій сметані – це смачне і ароматне страву, яке розлітається з тарілок в мить ока, незалежно від того, з якими добавками їх подавати до столу. Тонкі і рум’яні млинці чудово підходять для фарширування. Але буде не менш апетитно, якщо ви просто польете млинці ягідним джемом або яблучним варенням.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 14.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана кисла – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Окріп – 100-150 мл
  • Борошно – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. В мисці з високими бортиками збовтуємо яйця до легкої пінки на поверхні.

Крок 2. Підливаємо рослинне масло без запаху і викладаємо скисшую сметану.

Крок 3. Після додаємо соду, цукровий пісок і сіль.

Крок 4. Постійно помішуючи складові, поступово додаємо окріп – розмішуємо до отримання гладкої однорідної маси.

Крок 5. Підсипаємо просіяне пшеничне борошно.

Крок 6. І замішуємо тісто.

Крок 7. Наполягаємо масу близько 15 хвилин, і приступаємо до смаження: розігріту сковороду перед випіканням першого млинця промазуємо рослинним маслом, виливаємо тісто і, розподіливши, готуємо по 50-60 секунд з кожної сторони.

Крок 8. Укладаємо рум’яні млинці в стопку для збереження тепла і подаємо до столу. Приємного апетиту!