Суп із заморожених білих грибів — смачне частування, від якої ніхто не відмовиться. Приготування першої страви не відніме багато часу і принесе масу задоволень. Заморожування зберігає всі корисні властивості грибів. Якщо не знати, що використовується заморожений продукт, важко здогадатися, що блюдо приготовлено не з свіжих грибів. Суп добре насичує і зігріває в непогожу погоду. Порадуйте сім’ю, скориставшись рецептами даної збірки.
Класичний суп із заморожених білих грибів з картоплею
Класичний суп із заморожених білих грибів з картоплею не обтяжить нетерплячих і зайнятих господинь. Страва виглядає апетитно, і, спробувавши його, вашому захопленню не буде меж. Для приготування знадобиться мінімальний і простий набір продуктів.
Інгредієнти на
2 порц.
- Білі гриби 500 гр.
- Картопля 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 150 гр.
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Дістаємо з морозилки гриби. Морквину звільняємо від шкірки за допомогою економки. З лука знімаємо піну.
- Гриби нарізаємо середніми за розміром шматочками.
- У глибоку каструлю наливаємо воду і ставимо кип’ятитися. Потім вивантажуємо підготовлені білі гриби. За смаком додаємо сіль і перець. Готуємо не більше 15-20 хвилин.
- Очищений цибулю подрібнюємо.
- Морквину перетворюємо в стружку на тертці.
- З картоплі знімаємо шкірку. Ріжемо так, як подобається.
- Картоплю вивантажуємо до грибів. Продовжуємо варити приблизно 10 хвилин.
- Далі додаємо подрібнену цибулю.
- Вивантажуємо морквяну стружку. І готуємо, поки не звариться картопля.
- Закидаємо лавровий лист. Пробуємо на сіль. При необхідності додаємо спеції. Коли суп готовий, виймаємо лаврушки і відключаємо плиту. Даємо супу трохи настоятися.
- Ароматне блюдо розливаємо по глибоким суповым тарілках. Прикрашаємо рубаною зеленню за бажанням. Приємного апетиту!
Суп з білих грибів з вермішеллю
Суп з білих грибів з вермішеллю дуже подобається дітям. Приготувавши одного разу, у вашому кулінарному арсеналі стане на одного фаворита більше. Це максимально просте і смачне блюдо не вимагає особливих кулінарних навичок. Навіть недосвідчений кулінар-аматор впорається з елементарним приготуванням на раз-два.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Білі заморожені гриби – 5 шт.
- Вермішель – 3 ст. л.
- Вершки 10% – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля-50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- цибульний Порошок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Отвешиваем необхідні інгредієнти.
Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо, як подобається. З цибулі-порею знімаємо подвядший шар і тонко шаткуємо. З морквини знімаємо шкірку економкою і нарізаємо кубиками.
Крок 3. Товстостінну каструлю ставимо на конфорку і розігріваємо в ній рослинне масло. Відправляємо овочеву нарізку і пасеруємо. Додаємо трохи солі.
Крок 4. Наливаємо воду і кип’ятимо.
Крок 5. У киплячу рідину викладаємо вермішель, трохи солимо. Мінімізуємо нагрівання і готуємо не більше 8 хвилин.
Крок 6. Розморожені гриби промиваємо та нарізаємо скибочками. Трохи залишимо для прикраси.
Крок 7. Гриби відправляємо в бульйон.
Крок 8. Наливаємо вершки, приправляємо сіллю і перцем. Чекаємо закипання.
Крок 9. На прогрітій сковороді смажимо борошно без масла. Вона додасть густу консистенцію супу.
Крок 10. Обсмажене борошно перекладаємо в суп. Присмачую цибульним порошком і продовжуємо готувати 10 хвилин.
Крок 11. На сковорідці розпускаємо вершкове масло і підрум’янюємо гриби для прикраси. Масло додасть яскравий вершковий смак.
Крок 12. Знімаємо гриби. І обсмажуємо грінки з чорного (або білого) хліба.
Крок 13. Глибокі тарілки наповнюємо запашною юшкою. Зверху викладаємо підрум’янені скибочки білих грибів і підсмажену гренку. Запрошуйте обідати рідних. Приємного апетиту!
Суп-пюре з заморожених білих грибів
Суп-пюре з заморожених білих грибів нагадує про літо і піднімає настрій. Чудове частування підходить для сімейного обіду і зустрічі дорогих гостей. Зовнішній вид чарівним чином приваблює, а аромат піднімає апетит. Приготування страви зовсім не складне. Зайняті господині неодмінно візьмуть на замітку елементарний варіант апетитною їжі.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби білі заморожені – 500 гр.
- Шпинат – 100 гр.
- Вершки – 500 мл
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаємо заморожені гриби і шпинат. З морквини знімаємо шкірку економкою.
Крок 2. На гарячій сковорідці нагріваємо вершкове масло. І перекладаємо оттаявшие гриби.
Крок 3. Готуємо, поки не випарується зайва волога.
Крок 4. Морквину подрібнюємо на тертці. Нагріваємо іншу сковороду, кладемо трохи вершкового масла. І пасеруємо шпинат з морквою.
Крок 5. Обсмажені гриби і пасеровані овочі перекладаємо в чашу подрібнювача і додаємо зубчики очищеного часнику, солимо за смаком. Пробиваємо масу до гладкого стану.
Крок 6. Пюреподібну масу перекладаємо в сотейник. Наливаємо вершки. Прогріваємо суп до появи перших пухирців. Знімаємо з вогню. Розливаємо запашний суп порційно. При бажанні прикрашаємо обсмаженими сухариками. Презентуємо домочадцям. Приємного апетиту!
Суп із заморожених білих грибів з перловкою
Суп із заморожених білих грибів з перловкою бездоганний для сімейних обідів. Ситна страва сподобається всім, гарантую. Білі гриби надають незвичайний смак і шикарний аромат супу. Важко відмовитися від тарілки грибного частування. Страва ідеально для тих, хто дотримується посту або не вживає м’ясні продукти.
Час готування – 1 ч. 05 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4 л.
Склад:
- Гриби білі заморожені – 600 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перлова крупа – 5 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Грибний порошок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З морозилки виймаємо заморожені гриби. Зважуємо перловку. Очищаємо моркву від шкірки.
Крок 2. Крупу перекладаємо в чашу, заповнену водою. Залишаємо не менш ніж на 3 години. Рекомендую зробити це з вечора.
Крок 3. Наповнену водою каструлю розміщуємо на середній конфорці і доводимо до кипіння. Поки закипає вода, гарненько промиваємо набряклу перловку. Потім перекладаємо її в киплячу воду. Зменшуємо нагрівання крупу і варимо півгодини.
Крок 4. На сковороді розпускаємо вершкове і рослинне масло, добре нагріваємо.
Крок 5. Моркву натираємо на тертці. Почищену цибулину дрібно рубаємо. Овочеву нарізку відправляємо пассероваться у сковорідку.
Крок 6. Коли овочі обсмажаться, перекладаємо до них розморожені гриби. Обсмажуємо все разом, поки не випарується волога.
Крок 7. Картоплю промиваємо і очищаємо з допомогою овочечистки. Нарізаємо кубиками.
Крок 8. Обжарку перекладаємо в каструлю і продовжуємо варити протягом 15 хвилин. Для аромату присмачую грибним порошком (подрібнені сухі гриби дають насичений смак).
Крок 9. Регулюємо смак сіллю і іншими прянощами. Відключаємо плиту і даємо настоятися.
Крок 10. Смачний суп розливаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!
Суп з замороженими білими грибами та вершками
Суп з замороженими білими грибами та вершками стане улюбленцем серед перших страв. Вершки додадуть страві ніжну кремову текстуру. А красива подача з підсмаженими грінками спровокує спробувати смачне частування навіть тих, хто байдужий до супів.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Гриби білі заморожені – 400 гр.
- Картопля – 470 гр.
- Вершки 20% – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1 л
- Свіжа зелень за бажанням.
- Грінки з білого хліба – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо набір продуктів.
Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо середнім кубиком. Глибоку сковорідку встановлюємо на плиті. Наливаємо олію. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Після чого вивантажуємо заздалегідь розморожені білі гриби. Продовжуємо готувати на помірному полум’я близько 10 хвилин. І готуємо картоплю, нарізаємо шматочками зручного розміру. Промиту зелень дрібно рубаємо.
Крок 3. У сотейник з киплячою водою вивантажуємо картоплю варимо до готовності. Перекладаємо вміст сковорідки. Доводимо до кипіння. Приправляємо сіллю. Потім знімаємо з плити.
Крок 4. За допомогою заглибного електроприладу подрібнюємо суп до гладкої консистенції.
Крок 5. В пробиту масу додаємо вершки. І розмішуємо блендером. Сотейник встановлюємо на плиті і прогріваємо суп. Пробуємо на смак, при необхідності балансуємо спеціями. Доводимо масу до кипіння і знімаємо з плити.
Крок 6. Апетитний суп з кремовою консистенцією розливаємо по порціях. Декоруємо рубаною зеленню і підсмаженим хлібом. Приємного апетиту!