Суп із заморожених білих грибів з перловкою
Суп із заморожених білих грибів з перловкою бездоганний для сімейних обідів. Ситна страва сподобається всім, гарантую. Білі гриби надають незвичайний смак і шикарний аромат супу. Важко відмовитися від тарілки грибного частування. Страва ідеально для тих, хто дотримується посту або не вживає м’ясні продукти.
Час готування – 1 ч. 05 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4 л.
Склад:
- Гриби білі заморожені – 600 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перлова крупа – 5 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Грибний порошок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З морозилки виймаємо заморожені гриби. Зважуємо перловку. Очищаємо моркву від шкірки.
Крок 2. Крупу перекладаємо в чашу, заповнену водою. Залишаємо не менш ніж на 3 години. Рекомендую зробити це з вечора.
Крок 3. Наповнену водою каструлю розміщуємо на середній конфорці і доводимо до кипіння. Поки закипає вода, гарненько промиваємо набряклу перловку. Потім перекладаємо її в киплячу воду. Зменшуємо нагрівання крупу і варимо півгодини.
Крок 4. На сковороді розпускаємо вершкове і рослинне масло, добре нагріваємо.
Крок 5. Моркву натираємо на тертці. Почищену цибулину дрібно рубаємо. Овочеву нарізку відправляємо пассероваться у сковорідку.
Крок 6. Коли овочі обсмажаться, перекладаємо до них розморожені гриби. Обсмажуємо все разом, поки не випарується волога.
Крок 7. Картоплю промиваємо і очищаємо з допомогою овочечистки. Нарізаємо кубиками.
Крок 8. Обжарку перекладаємо в каструлю і продовжуємо варити протягом 15 хвилин. Для аромату присмачую грибним порошком (подрібнені сухі гриби дають насичений смак).
Крок 9. Регулюємо смак сіллю і іншими прянощами. Відключаємо плиту і даємо настоятися.
Крок 10. Смачний суп розливаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!