Як зварити легкий суп на курячому бульйоні з рисом?
Такий суп гранично простий у виконанні: мало того, що він готується на швидку руку, так ще і з тих інгредієнтів, які завжди є вдома. Тому цей рецепт стане вам у нагоді ще не раз, тим більше після того, як ви спробуєте той легкий і ніжний, але корисний і незмінно смачний суп з рисом.
Час приготування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
 - Рис – 4 ст. л.
 - Картопля – 3 шт.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Масло рослинне – 20 мл
 - Вода – 2 л
 - Сіль – 20 гр.
 - Спеції – 20 гр.
 - Лист лавровий – 2 шт.
 
Процес приготування:
1. Промиваємо курку, очищаємо, знімаємо зайве і поміщаємо в каструлю з водою. Ставимо на малий вогонь. Додаємо лавровий лист, спеції і сіль. Також для підсилення смаку можна додати половину почищеної лука. Варимо бульйон до кипіння: це займе від 40 до 50 хв.
2. Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву натираємо, використовуючи тертку побільше. Натерту моркву з цибулею підсмажити на сковороді, змоченим рослинною олією. Індикатором готовності стане напівпрозорий цибулю і золота скоринка.
3. Після того, як м’ясо зварилося, дістаємо його і відокремлюємо від кісток, нарізаємо на великі шматки. Лавровий лист і цибулю можна викинути. Повертаємо м’ясо в каструлю.
4. У киплячий бульйон додаємо рис. Миємо та очищаємо картоплю, нарізаємо його довільної форми і теж закидаємо в бульйон. Солимо й залишаємо на вогні ще на 10 хв.
5. Останній добавкою в бульйон стане зажарка. Спробуйте суп на смак і, якщо треба, додайте спеції і сіль. Варимо ще хвилин 7-10, після чого суп з рисом буде остаточного готовий. Приємного апетиту!












