Суп, приготовлений на бульйоні з ароматною баранини – це традиційна страва, яке широко поширене на Сході. І це неспроста, адже готове блюдо виходить дуже наваристим і ситним, а значить, надає багато сил і енергії, і, звичайно ж, дарує відчуття насичення на довгі години. А доповнювати бульйон можна рисом, нутом, квасолею і навіть локшиною.
Суп «харчо з баранини
Ситний і наваристий суп виходить, баранячої кісточці з м’ясом, а невелика гостриночка додає страві пікантності. Таке блюдо чудово підходить для щільного і повноцінного обіду, наситить вас до самого вечора.
Інгредієнти на
8 порц.
- Суповий набір з баранини 500 гр.
- Баранина 500 гр.
- Рис довгозерний 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Часник 8 зуб.
- Морква 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Помідори 1 кг
- Селера 1 шт.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Ткемалі 2 ст. л.
- Томатна паста-3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
- Кінза за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачний суп з баранини? Готування починаємо з варіння бульйону. Для його приготування кісточки і м’ясо ретельно промиваємо під струменем води і перекладаємо у велику каструлю – заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на мінімальному полум’я. Після закипання знімаємо пінку за допомогою шумівки і додаємо очищену цибулину, одну моркву і селеру – тушкуємо на повільному вогні півтори години під закритою кришкою.
- В кавомолці або ступці насипати спеції: коріандр, перець, паприку і перемелюємо до стану приправи.
- цибуля і часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо дрібно нарізані овочі.
- Коли цибуля стане напівпрозорим – додаємо натерту на тертці моркву, томатну пасту і ароматну приправу – перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.
- Помідори обполіскуємо водою і на кожному плоду робимо хрестоподібний надріз – заливаємо крутим окропом, а через 60 секунд – крижаною водою. Після цієї маніпуляції з легкістю знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо до інших овочів, тушкуємо ще 5 хвилин.
- Рис гарненько промиваємо в 3-4 водах.
- Промитий рис засипаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо 5 хвилин під закритою кришкою.
- Готовий бульйон проціджуємо і заливаємо їм овочі, збільшуємо полум’я і варимо ще 10-15 хвилин до м’якості рису і овочів. За пару хвилин до готовності додаємо ткемалі і сіль по своєму смаку – перемішуємо.
- Відварне м’ясо нарізаємо кубиками і повертаємо в суп.
- Перед подачею посипаємо «харчо» подрібненою петрушкою і кінзою. Приємного апетиту!
