Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити суп з баранини з картоплею?

Маючи під рукою лише шматочок баранини на кістці та кілька картоплин, можна з легкістю приготувати смачний і ароматний суп, який напевно сподобається всій вашій родині, а також подарує довгий відчуття насичення.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Баранина – 600-700 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Картопля – 6 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Зелень (будь-яка) – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Трави прованські – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо під струменем води, зачищаємо від жилок і плівки, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і ставимо на плиту, на сильному вогні доводимо до кипіння і за допомогою шумівки знімаємо піну, що утворюється. Всього баранина буде готуватися не менше 2 годин (на повільному вогні), тому за 40-50 хвилин до готовності, починаємо займатися іншими компонентами.

2. Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

3. Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.

4. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо часточками, солодкий перець зачищаємо від насіння і подрібнюємо соломкою.

5. Коли до готовності м’яса залишилося 40-50 хвилин – засипаємо в бульйон картоплю.

6. Через 10 хвилин додаємо в каструлю цибулю і моркву, а також трохи оливкової олії, у разі, якщо баранина не надала бульйону бажаний навар.

7. Ще через 10 хвилин засипаємо в суп подрібнені помідори, болгарський перець і томатну пасту – гарненько перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин.

8. Далі, додаємо в бульйон сіль, чорний мелений перець, ароматні трави і листя лавра. Розмішуємо всі складові, накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.

9. Після закінчення часу знімаємо страву з вогню, засипаємо дрібно нашатковану зелень і наполягаємо ще 10 хвилин під закритою кришкою.

10. У кожну порційну тарілку кладемо по шматочку м’яса і заливаємо ароматним бульйоном з овочами. Приємного апетиту!