Простий і смачний рецепт супу з баранини з рисом
На основі наваристого бульйону з баранини, овочів і рису, можна без особливих зусиль приготувати класичний суп східної кухні – харчо. Цей суп відрізняється від усіх інших своєю пікантністю і ситністю.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баранина – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Соус «ткемалі» — 70 мл
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Ядра волоських горіхів – 100 гр.
- Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Кінза – ½ пучка.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть баранини ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо білі плівки й прожилки, і нарізаємо невеликими шматочками.
2. М’ясо перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до готовності м’яса. Як правило, якщо баранина молода, то буде достатньо години.
3. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно кришимо.
4. Велику моркву натираємо на середній тертці.
5. Солодкий перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і хвостик, ріжемо кубиком.
6. Жир, зрізаний з баранини, розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості.
7. Коли овочі розм’якшаться – додаємо томатну пасту і перець. Все добре перемішуємо і підливаємо соус «ткемалі», знову вимішуємо і знімаємо з плити.
8. Ядра волоських горіхів подрібнюємо за допомогою качалки.
9. Зелень дрібно шаткуємо.
10. Готове м’ясо виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо і повертаємо в тару, разом з бараниною. В цей же момент засипаємо промитий рис і тушкуємо протягом 10 хвилин. Після в суп відправляємо підготовлені овочі, спеції, горіхи і кінзу.
11. Перемішуємо всі компоненти між собою.
12. Варимо ще 5 хвилин на мінімальному вогні і вимикаємо. Наполягаємо під закритою кришкою 10-15 хвилин.
13. Ароматний і наваристий суп розливаємо по супницам і насолоджуємося.
Приємного апетиту!