Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт супу з баранини з рисом

На основі наваристого бульйону з баранини, овочів і рису, можна без особливих зусиль приготувати класичний суп східної кухні – харчо. Цей суп відрізняється від усіх інших своєю пікантністю і ситністю.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Баранина – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Соус «ткемалі» — 70 мл
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.
  • Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – ½ пучка.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’якоть баранини ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо білі плівки й прожилки, і нарізаємо невеликими шматочками.

2. М’ясо перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до готовності м’яса. Як правило, якщо баранина молода, то буде достатньо години.

3. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно кришимо.

4. Велику моркву натираємо на середній тертці.

5. Солодкий перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і хвостик, ріжемо кубиком.

6. Жир, зрізаний з баранини, розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості.

7. Коли овочі розм’якшаться – додаємо томатну пасту і перець. Все добре перемішуємо і підливаємо соус «ткемалі», знову вимішуємо і знімаємо з плити.

8. Ядра волоських горіхів подрібнюємо за допомогою качалки.

9. Зелень дрібно шаткуємо.

10. Готове м’ясо виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо і повертаємо в тару, разом з бараниною. В цей же момент засипаємо промитий рис і тушкуємо протягом 10 хвилин. Після в суп відправляємо підготовлені овочі, спеції, горіхи і кінзу.

11. Перемішуємо всі компоненти між собою.

12. Варимо ще 5 хвилин на мінімальному вогні і вимикаємо. Наполягаємо під закритою кришкою 10-15 хвилин.

13. Ароматний і наваристий суп розливаємо по супницам і насолоджуємося.

Приємного апетиту!