Як приготувати смачний суп з баранини і овочів?
Для приготування ароматної і пікантного першого страви з баранини і овочів, потрібно мати лише невеликий шматок м’яса і найбільш доступні овочі. А в результаті ми отримаємо наваристий і поживний суп, який ідеально поєднує в собі всі компоненти.
Час готування – 4 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Баранина на кістки – 500 гр.
- Вода – 4 л
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі червоний – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Суміш спецій для перших страв – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Для готування смачного супу, дуже важливо вибрати саме молоду баранину, не старше одного року.
2. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру, плівок і прожилок, а після нарізаємо великими шматками і замочуємо на 2 години в холодній воді.
3. Після закінчення часу приступаємо до варінні бульйону. Баранину промиваємо і заливаємо потрібною кількістю води, на сильному вогні доводимо до кипіння і за допомогою шумівки прибираємо всю пінку.
4. Прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 90-120 хвилин, періодично знімаючи шумівкою пінку.
5. Поки готується бульйон – займемося овочами. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру, болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і плодоніжку, а потім подрібнюємо.
6. Морква ріжемо соломкою, а цибулю – кубиками.Часник подрібнюємо довільно.
7. У готовий бульйон засипаємо картоплю, солимо за смаком і варимо 20 хвилин. Після, засипаємо моркву з цибулею і часником,і варимо ще 10 хвилин.
8. Коли картопля майже готова – закидаємо в бульйон солодкий перець і чилі, суміш спецій і при необхідності досолює. Тушкуємо близько 5 хвилин, знімаємо з вогню і виймаємо чилі. Закриваємо суп кришкою і залишаємо настоюватися мінімум на 20 хвилин.
9. Гаряче і ароматне перше блюдо розливаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!