Дуже смачний суп з бараниною і сочевицею
Баранина – це продукт, який чудово поєднується з безліччю овочів і круп, але сьогодні ми поговоримо про традиційну страву татар – наваристому суп з сочевицею, рисом і овочами, який завжди виходить дуже ароматним і ситним.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Баранина на кістки – 1 кг
- Вода – 3 л
- Сочевиця червона – ½ склянки
- Рис – ½ склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Цибуля червона (велика) – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Томати – 2 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- гостра Аджика – 1 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: цибуля, морква і часник очищаємо від шкірки, м’ясо промиваємо під струменем води і зачищаємо від білих плівок. Баранину кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння – знімаємо пінку і проціджуємо бульйон.
2. М’ясний відвар повертаємо в каструлю і варимо на повільному вогні 20 хвилин разом з цибулиною і половиною морквини. Інші овочі подрібнюємо довільно за винятком лука: червону цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, а білий цибулю – кубиками, складаємо в окремі піали. Крупи ретельно промиваємо в 3-4 водах.
3. До моменту, коли вже вариться бульйон 20 хвилин, відправляємо до нього лавровий лист, сіль, перець і столову ложку подрібнених томатів, перемішаних з часником. Тушкуємо на повільному вогні ще 40 хвилин.
4. Паралельно на оливковій олії обсмажуємо червоний цибулю до напівготовності. В цей же час виймаємо м’ясо з бульйону разом з овочами (вони нам більше не знадобляться), остуджуємо, нарізаємо і повертаємо в суп, так само засипаємо сочевицю і рис, продовжуємо варити до готовності круп.
5. До цибулі додаємо аджику і томатну пасту – смажимо пару хвилин.
6. Після, відправляємо в сковороду помідори і часник, перемішуємо і через 2 хвилини, готову заправку перекладаємо в суп.
7. Доводимо страву до кипіння, при необхідності доливаємо трохи кип’яченої води і підсолюємо.
8. Наваристий і ароматний суп з сочевицею готовий, розливаємо по тарілках і щедро посипаємо зеленню. Приємного апетиту!