Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний суп з бараниною і сочевицею

Баранина – це продукт, який чудово поєднується з безліччю овочів і круп, але сьогодні ми поговоримо про традиційну страву татар – наваристому суп з сочевицею, рисом і овочами, який завжди виходить дуже ароматним і ситним.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Баранина на кістки – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Сочевиця червона – ½ склянки
  • Рис – ½ склянки
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Цибуля червона (велика) – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Томати – 2 шт.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • гостра Аджика – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло оливкова – 1-2 ст. л
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: цибуля, морква і часник очищаємо від шкірки, м’ясо промиваємо під струменем води і зачищаємо від білих плівок. Баранину кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння – знімаємо пінку і проціджуємо бульйон.

2. М’ясний відвар повертаємо в каструлю і варимо на повільному вогні 20 хвилин разом з цибулиною і половиною морквини. Інші овочі подрібнюємо довільно за винятком лука: червону цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, а білий цибулю – кубиками, складаємо в окремі піали. Крупи ретельно промиваємо в 3-4 водах.

3. До моменту, коли вже вариться бульйон 20 хвилин, відправляємо до нього лавровий лист, сіль, перець і столову ложку подрібнених томатів, перемішаних з часником. Тушкуємо на повільному вогні ще 40 хвилин.

4. Паралельно на оливковій олії обсмажуємо червоний цибулю до напівготовності. В цей же час виймаємо м’ясо з бульйону разом з овочами (вони нам більше не знадобляться), остуджуємо, нарізаємо і повертаємо в суп, так само засипаємо сочевицю і рис, продовжуємо варити до готовності круп.

5. До цибулі додаємо аджику і томатну пасту – смажимо пару хвилин.

6. Після, відправляємо в сковороду помідори і часник, перемішуємо і через 2 хвилини, готову заправку перекладаємо в суп.

7. Доводимо страву до кипіння, при необхідності доливаємо трохи кип’яченої води і підсолюємо.

8. Наваристий і ароматний суп з сочевицею готовий, розливаємо по тарілках і щедро посипаємо зеленню. Приємного апетиту!